Categorie├źn
Geen categorie Lifestyle

Fijne boeken voor op het strand -deel 2

Soms lijkt het wel alsof we op vakantie pas echt tijd hebben om een boek te lezen. Het hele jaar door zijn we druk, druk, druk, maar eenmaal met de voetjes omhoog een met een drankje bij de hand lezen we zo een boek weg. Deze vakantieboeken lezen makkelijk weg en zijn heerlijk om mee te ontspannen.

vakantieboeken_deel2_2

Historisch met Philippa Gregory
Philippa Gregory schrijft prachtige boeken over het verleden. Ze schrijft vaak over de Tudors, die van 1485 tot 1603 over Engeland regeerden. Haar boeken bestrijken jaren in de levens van haar vrouwelijke hoofdpersonen, en weergeven die tijd heel erg mooi. De Witte Roos gaat over Jaquetta, die trouwt met de hertog van Bedfort omdat hij denkt dat ze bezit over magische krachten. Hij laat haar kennis maken met de alchemie en stuurt haar naar verschillende leermeesters. Wanneer hij overlijdt besluit Jaquetta niet te trouwen op stand, maar met de heer uit haar huishouden. Hij moet de oorlog in, en zij moet als vertrouweling van de koningin in het kasteel gaan wonen. Maar door haar zesde zintuig weet ze dat het huis van de koningin geen toekomst heeft, en zet haar dochter aan om te trouwen met de rivaliserende koning. Dat huwelijk zet alle verhoudingen op scherp.

vakantieboeken_deel2_3

Meeleven met Ned Vizzini
It’s Kind Of A Funny Story gaat over tiener Graig, die zijn wereld steeds verder ziet instorten. Zijn beste vriend heeft een relatie met het meisje waar hij verliefd op is, hij verpest de toegang tot de school waar hij wilde gaan studeren en hij is het zat om elke keer weer wiet te roken met zijn vrienden. Zelf beschrijft hij zijn depressie als tentakels van een octopus, die steeds strakker om zijn lijf klemmen. Zo strak, dat hij besluit een einde aan zijn leven te maken. Op het moment dat hij op de rand van de brug naar beneden staat te kijken rent hij terug naar zijn fiets en meld hij zich bij het ziekenhuis. Als tiener, opgenomen in het volwassenen deel van psychiatrie, ontmoet hij veel verschillende vreemde en opvallende types. Vreemd genoeg voelt hij zich beter bij al deze mensen dan bij de buitenwereld. Dit prachtige boek omschrijft een opvallende en hobbelige weg naar geluk. Een boek waar iedereen zich in kan herkennen.

vakantieboeken_deel2_1

Op het puntje van je stoel met Nicci French
Nicci French is geen onbekende meer in schrijversland. Het schrijversduo maakt al een hele tijd spannenden boeken, waaronder De Bewoonde Wereld. Het boek gaat over Abbie, die vanaf de eerste bladzijde opgesloten zit in een donkere kelder. Een man zegt dat hij haar laat leven, maar dat ook zij uiteindelijk dood gaat net zoals de rest. Het boek leest lekker snel weg, maar is dan ook heel moeilijk weg te leggen.

vakantieboeken_deel2_4

Q: Wat is jouw favoriete genre?

2 reacties op “Fijne boeken voor op het strand -deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.