Categorieën
Food & health Gezond leven

Het nut van vakantie

Full-time werken, altijd gezond eten, 5 keer per week sporten, alle was netjes gestreken in de kasten, elke dag stofzuigen.. Voel jij je niet ontzettend schuldig als je dat tijdens een paar weekjes vakantie allemaal wat achterwege laat?

vakantie

Niet doen! Je zou je júist schuldig moeten voelen als nooit iets achterwege laat! Perfectie nastreven, elke dag weer, op elk terrein – dat houdt niemand vol. Een aantal weken, misschien maanden en soms zelfs enkele jaren, maar ergens houdt het op. Hoe lang het duurde, hoe langer het op zal zijn. Hoe harder de klap zal zijn. Waarom zou je het zover laten komen, als het leven vele malen leuker is door tussendoor regelmatig even de touwtjes te laten vieren?

Vergelijk jezelf maar eens met een oplaadbare batterij: zet je die aan het werk, dan loopt hij uiteraard langzaam leeg. Is de batterij leeg, dan kan hij niets meer. Je zult hem moeten opladen, alvorens hij weer kan functioneren. Wat nu, als je die batterij eens niet helemaal leeg liet lopen? Dan spaar je wat energie voor als het nodig is, maar kun je ook tussendoor de batterij extra bijladen zodat je weer nieuwe energie hebt. Zo zul je nooit volledig zonder energie zitten, waardoor je áltijd kunt functioneren als dat nodig is. Voorwaarde is daarbij dus wel: laat de batterij niet volledig leeglopen.

Dus, als jij zin hebt om de was eens een avondje te laten liggen, een keertje film te kijken in plaats van te sporten, een ijsje te halen op een hete zomerdag of een weekje naar een zonnig eiland te vliegen – doe dat! Laad je batterij weer even op en maak je niet druk over wat je “zou moeten doen”: als je de draad weer oppakt heb je des te meer motivatie om weer sportief, gezond & productief aan de slag te gaan!

 

Één reactie op “Het nut van vakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.