Categorieën
Food & health Gezond leven

Gepland ontspannen

De zon schijnt, de zomer is terug! Helaas heb jij geen tijd, want binnen wachten 3 manden strijk, een huiskamer onder een laagje stof, ramen vol met kattenpootjes.. Ho, wacht! Is dat echt zo? Dat die klusjes gedaan moeten worden is een feit, maar heb jij dan echt geen tijd?

554339_306776869395265_151985044874449_756195_1974550701_n_large

Kijk eens in je agenda, kijk eens naar de weerberichten.. Heb je volgende week geen tijd? Dinsdag gaat het regenen! Heb je dan al afspraken staan? Nee? Nu dus wel! Plan maar in, dinsdag: strijken, stoffen & ramen wassen. Zo, een dagje flink aan het huishouden werken. Dat betekent echter wel, dat als jij je netjes aan je afspraken houdt: je nu tijd genoeg hebt om heerlijk te ontspannen! Zet voor vandaag & morgen dus maar in je agenda: van de zon genieten!

Dit principe werkt natuurlijk onder alle omstandigheden. Voel je je gespannen omdat je weet dat er thuis een aantal klusjes op je wachten? Wil je daarom niet naar een feestjes of kun je niet gezellig een avondje film kijken? Relativeer dan eens. Moeten die klusjes echt nu gedaan worden? Natuurlijk, er zijn klusjes die niet kunnen wachten. Doe die dan ook op tijd. Je zult echter zien, dat er ontzettend veel taken zijn die best een dagje of twee kunnen wachten. Plan ze in, houd je aan je afspraken en maak daarbij dan ook de afspraak met jezelf, dat je nú dus wel echt mag ontspannen. Want het zou toch zonde zijn, als jij vol trots het hele huishouden op orde hebt, eindelijk tijd hebt om te genieten en dan blijkt dat het stortregent en al je vrienden te druk het met huishouden zijn?

Één reactie op “Gepland ontspannen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.