Categorieën
Geen categorie Lifestyle

8x Minder snel afgeleid raken op je werk

Terwijl heel werkend Nederland zit te zwoegen achter het bureau, schijnt buiten de zon, stijgen de temperaturen op kantoor tot het kookpunt en klagen alle collega’s over het (te) warme weer. Zomer is heerlijk, maar snel afgeleid worden we wel. Deze vijftien tips zorgen dat je het hoofd koel houdt en dat niets en niemand je weghoudt van je werk. Tot de borrel begint natuurlijk. 

werk_2

-Vul een fles water en zet hem op een koel plekje op je bureau. Omdat je niet tien keer naar de keuken hoeft te lopen om je glas te vullen kom je ook niemand tegen die je bezig houdt met een praatje. Verder scheelt het natuurlijk ook gewoon tijd.

– Zet je telefoon op stil en leg hem op een vast plekje op de hoek van je bureau. Sta jezelf toe één keer per uur te mogen kijken en te reageren op berichtjes.

-Start ’s ochtends vroeg met werken en zorg dat je in een fijne flow blijft tot in ieder geval de lunch. Wanneer je het belangrijkste en meeste werk voor die dag af hebt kan je ’s middags rustiger werken en de leukere klusjes van je lijstje strepen.

-Collega’s willen nog wel eens een kletspraatje komen maken. Spreek met jezelf af dat zo’n praatje niet langer dan vijf minuten mag duren, en je dan weer aan het werk gaat.

-Facebook en email zijn verschrikkelijke afleiders. Zit je elke tien minuten je Facebook te checken? Zonde van je tijd. Stel hiervoor de zelfde regel als het kijken naar je telefoon. Probeer dan ook niet te lang te blijven plakken bij de vakantie foto’s van je beste vriendin.

-Kletsende collega’s en een boel rumoer kunnen je makkelijk afleiden. Zet een koptelefoon op met rustige muziek zodat je je kan focussen op je werk.

-Hitte op kantoor kan ook verschrikkelijk afleiden. Koop een ventilator voor op je bureau (doe je collega’s een lol en koop geen herrieding), zodat je onder het genot van een briesje kan werken.

-Echt moeite met focussen? Maak een beloningsschema voor jezelf. Bijvoorbeeld: Wanneer ik het komende uur gefocust aan mijn opdracht werk mag ik een ijsje voor de lunch.

Q: Ben jij snel afgeleid?

2 reacties op “8x Minder snel afgeleid raken op je werk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.