Categorieën
Beauty Geen categorie Haar

Voorkom droog en pluizig haar in de zomer

Het hele jaar door weten we wel wat te bedenken waardoor ons haar weer droog en pluizig is. In de winter is het koud en guur, en in de zomer beschadigt het haar door zon en zout. Eigenlijk moet je dus altijd goede verzorging gebruiken voor je haar. In de zomer is het alleen verstandig om op de volgende factoren te letten.

zomerhaar_3

Een klittebos door de zee
Zwemmen in de zee is heerlijk, maar een uitgedroogde bos stro gaat er helaas ook mee gepaard. Veel vrouwen smeren ’s ochtends conditioner in hun haar en draaien hun haar in een knot. Aan het einde van een lange stranddag spoelen ze die weer uit. Op zich een hele goede tip, behalve wanneer je haar te kort is om om een knot te dragen. Een vet koppie is ook niet helemaal de bedoeling. Een andere goede toepasbare tip is dan om je haar nat te maken met ‘gewoon’ water alvorens je de zee in rent. Spoel je haar na het zwemmen ook meteen uit met water.

Een dot stro door de zon
Je haar beschermt je hoofdhuid dan wel tegen verbranding, maar UV-straling tast net zo goed je haar aan. Hiervoor zijn speciale sprays te koop. Hoeven helemaal niet duur te zijn, voor een paar euro heb je al een flesje in huis. Zolang de spray maar UV-werend is en goed voedt.

zomerhaar_4

Gebruik lekker veel conditioner
Wanneer je toch last hebt van droger wordend haar, gebruik dan een lekkere conditioner in de punten van je haar. Conditioners werken het beste wanneer je ze laat intrekken en niet meteen uitspoelt. Goed te combineren met een lekker gezichtsmaker voor een fijne opkikker.

Draag je haar omhoog
Deze tip zullen veel dames wel kennen: draag je haar zoveel mogelijk opgestoken. Door de oppervlak van je haar die blootgesteld wordt aan de zon te verminderen zal het ook minder beschadigen.

Q: Heb jij snel last van droog haar?

AfbeeldingAfbeelding

Één reactie op “Voorkom droog en pluizig haar in de zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.