Categorieën
Geen categorie

Minder moe door het eten van deze twee dingen

Altijd moe en uitgebrand zijn is geen pretje. Slaap je genoeg, maar lig je elke avond toch weer als een slappe vaatdoek op de bank? Dan is het slim om je eetpatroon een klein beetje aan te passen. Want met genoeg slaap, sport en het juiste eten zou iedereen lekker in zijn vel moeten kunnen zitten. 

Vitamine B
Vitamine B is een verzamelnaam voor meerdere stoffen die zorgen voor een goede stofwisseling. Eten dat alle soorten Vitamine B bevat wordt ook wel Vitamine B-complex genoemd. B-vitaminen hebben vele functies in het lichaam. Sommige helpen energie vrij te maken uit de voeding zoals vitamine B1 en B2, anderen helpen bij vermoeidheid zoals vitamine B5 en foliumzuur. Wanneer je een tekort aan Vitamine B hebt kan het dus zijn dat je je moe voelt.

In dat geval kan je Vitamine B-complex kopen, maar je kan het ook uit je gewone voeding halen. Vitamine B1 en B2 haal je onder andere uit varkensfilet, zilvervliesrijst, melk, broccoli en aardappelen. Vitamine B5 haal je uit aardappelen, yoghurt, ei, rundvlees en sperziebonen.

slapen_2

IJzer
Het mineraal ijzer speelt ook een belangrijke factor in het lichaam wanneer het gaat om energie. IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Wanneer je last hebt van te weinig ijzer kan je last krijgen van een bleke huid, snel vermoeid zijn, snel buiten adem zijn en rusteloze bene.

IJzer zit in veel verschillende soorten voeding, waaronder rund- en lamsvlees, volkorenbrood, linzen en bruine bonen.

Q: Let jij op welke stoffen je binnenkrijgt?

Afbeelding

Één reactie op “Minder moe door het eten van deze twee dingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.