Categorieën
Geen categorie

Lach je sterk

Ik heb onlangs een artikel gelezen waarin stond, dat kinderen van nature veel meer lachen dan volwassenen. Waar zij tot wel driehonderd keer per dag om iets kunnen lachen, doen wij dat maar zo een dertig keer. We krijgen naarmate we ouder worden natuurlijk meer verantwoordelijkheden, hebben waarschijnlijk ook meer om te verliezen, maken ons druk over hoe andere mensen op ons gedrag reageren etc. 

Toch zou het voor een ieder van ons geen kwaad kunnen om het ‘dagelijkse lachpercentage’ wat op te krikken!

Ik kan begrijpen, dat als je in de ochtend onderweg naar werk bent en een geruime tijd in de file staat, je opzij kijkt en je buurman-bestuurder in zijn neus aan het peuteren is, een baas die je boos opbelt waarom je je auto niet in vliegtuigstand hebt gezet, dit niet echt bevorderlijk werkt voor het oproepen van een lachkick. Soms moet je er dan ook bewust naar op zoek gaan. Leuke herinneringen ophalen van momenten waarbij je het uit hebt geschaterd. Videofragmenten die je aan het lachen maken, of gewoon even je geliefde beetpakken en samen door de kamer heen dansen. Iedereen weet dat lachen gezond is en natuurlijk kun je lachen niet forceren, maar het kan geen kwaad om er wat meer aandacht aan te besteden.

femme_column_6_2

Humor is een essentieel element van ons bestaan. Het maakt lastige situaties vaak ook wat luchtiger. Iedereen is wel bekend met de term ‘ijsbrekers’. Nu bedoel ik niet de oncharmante openingszinnen die menig man in de strijd gooit als: ‘Hoeveel weegt een ijsbeer? … Genoeg om het ijs te breken’ humor. Samen met iemand lachen, is wat mij betreft het allermooiste dat je kunt delen. Als je met iemand kunt lachen, dan kun je ook met iemand huilen. Terwijl ik dit typ, realiseer ik me dat er veel spreekwoorden zijn die betrekking hebben op lachen. ‘Lachen als een boer die kiespijn heeft’, ‘je een aap, bult, of ongeluk lachen’, en noem maar op. Het spreekwoord: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!’ gooien we gewoon even overboord. Dat is vast en zeker ooit bedacht door een oude zuurpruim, die iedere ochtend vast stond in de file, terwijl zijn buurman-bestuurders ongegeneerd in hun neuzen zaten te peuteren.

Niet minder belangrijk voor mij, is dat je om jezelf kunt lachen. Als je iets ongelooflijks ‘stoms’ doet, bekijk het dan eens vanuit een ander oogpunt. Het valt vaak best wel mee. Oké soms valt het niet mee! Zoals een vriendin die onlangs tijdens een eerste date heel nodig naar het toilet moest, maar deze verstopt raakte waardoor ze een paniekaanval kreeg en een whatsapp groep aanmaakte met de titel genaamd: ‘How to clean up my mess!’ Wij hebben er in ieder geval wel heel hard om kunnen lachen 😉

femme_column_6_1

Onze lachsessies worden opgeslagen in ons meest dierbare herinneringen. Deze herinneringen kunnen we ook makkelijk weer oproepen, omdat er een sterk gevoel aan samen hangt. Ook als de situatie waarin je zit anders is dan voorheen. Ik vind het heel bijzonder dat het gevoel dat je in het verleden had, nog steeds zo sterk aanwezig kan zijn als je er aan denkt. Mooie momenten die zijn opgespaard, zul je altijd bij je dragen. Als een warme deken om het verdriet toe te dekken, wat natuurlijk niet door humor opeens niet meer bestaat.

Ik wens iedereen een dag toe, waarin er veel gelachen mag worden. Neem jezelf niet te serieus, en grijp je innerlijke kind eens bij de neus.

Liefs,

Petra Pan ( Rowenda Mackelie )

astoldbyrowenda.com
facebook.com/schepjessuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.