Categorieën
Fashion Geen categorie Trends

Het Is Tijd Voor Wol

Wol is de stof die ons elke winter opwarmt en warm houdt. Wol is niet alleen bedoeld voor truien, mutsen en andere warmhoudertjes waarvan we het gewend zijn, wol is ook zeer geschikt voor jassen, jurken en rokjes. Had je dat verwacht?

WOL

Schaapje, schaapje heb je witte wol. Heerlijk, de tijd van wol is weer aangebroken! Het is zo fijn hoe het zachte materiaal langs je wang strijkt, en je kopjes teruggeeft wanneer niemand het ziet. Ingestopt in wol, kun je je oogjes sluiten en warm wegdommelen. We houden van wol. Mits de dieren goed behandeld worden natuurlijk.

Het eerste beeld dat je op je netvlies verschijnt bij de gedachte aan wol is misschien een oma’tje in een schommelstoel die wiegend bij de kachel met een spinnende dikke poes op schoot, twee breinaalden laat samenwerken om warmhoudertjes voor haar omgeving te breien. Dit romantische plaatje zal ongetwijfeld nog bestaan, maar wol biedt zoveel meer dan breien.

Vandaag de dag zien je wol veel terug als items waar je het misschien niet van verwacht. Wollen jasjes zijn niet alleen voor deftige oude meneren. Wollen jasjes houden je juist stijlvol warm en staan heel vrouwvriendelijk. De structuur van wol is afwerend. Het laat geen water door, maar kaatst dit af. Fiets je in je wollen jas door de regen, dan kun je het vocht er met een zwiep afvegen. Naast jassen dient wol ook goed voor rokjes en jurken.

De wol die hier bedoeld wordt, wordt niet geboren uit knuffelende breinaalden. De stof, gemaakt van wol is vele malen dikker en stugger en minstens net zo warm en zacht. Dit is wol zoals Coco Chanel het bedoeld heeft en die je ook terugziet in haar mantelpakjes. Deze wol is weer helemaal trending topic en wordt door verschillende designers weer in het leven geroepen. Niet alleen de tweed versie van de wollen jasjes wordt graag gezien, maar ook de dikke willen stof tot stand gekomen door het op een andere manier, in één kleur te weven.

Heb jij nu ook een andere kijk op wol?

Beeld: Weheartit
Weheartit

2 reacties op “Het Is Tijd Voor Wol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.