Categorieën
Beauty Geen categorie Haar

Föhn meer volume in je haar

Niet iedereen is gezegend met volumineus modellen haar dat altijd vol, wild en perfect zit. Hoewel het ons nooit lukt om het helemaal na te maken, komen we met een aantal handige trucjes al een heel eind. Wist je bijvoorbeeld dat je heel makkelijk veel meer volume in je haar kan föhnen?

Voor deze uitleg gebruiken we Syoss Keratine Mousse (te koop bij de drogist) en de Carmen Performance föhn. Sinds redactrice Miranda de mousse van Syoss gebruikt heeft haar haar veel meer volume, een echte aanrader dus.

haar_1

haar_2

Mousse aanbrengen
Schud de bus mousse goed voor gebruik en spuit een mooi toefje op je hand. Hoe langer je haar, hoe meer mousse je nodig hebt. Gebruik niet te veel, dan kan je haar juist gaan hangen en wordt het plakkerig. Wacht ook niet te lang met de mousse in je haar smeren, dan wordt het effect minder. Verdeel het geleidelijk door je haar. Mousse werkt niet hetzelfde als shampoo, je kan het niet ‘uitsmeren’. Verdelen van de mousse over je haar kan het makkelijkst met je vingertoppen. Omdat je mousse hebt aangebracht voor het föhnen blijft je haar veel langer in model zitten.

haar_3

Föhnen met een diffuser
Een diffuser is een opzetstuk voor je föhn. Een diffuser zorgt ervoor dat krullend haar mooier droogt maar ook dat vrouwen met glad haar meer volume in hun haar kunnen föhnen zonder dat het pluizig wordt. Gebruik het opzetstuk door een pluk haar in de diffuser te leggen en die vervolgens zacht tegen je hoofd te duwen. Vervolgens wacht je even tot dat deel van het haar droog is. Voor een mooi resultaat kan je ook lichte roterende bewegingen maken. Een kapster vertelde ooit dat de diffuser nog meer effect had wanneer je je haar naar voren gooit, zoals te zien op bovenstaande foto.

haar_4

Föhnen zonder hulpstuk
Je haar föhnen zonder hulpstuk kan natuurlijk ook. Gooi wel weer je haar naar voren en houd de föhn onder je hoofd. Voor extra volume kan je ook vanaf je nek naar beneden föhnen (normaal gesproken is dit het onderste deel van je haar). Meer slag krijg je door je haar te kneden tijdens het föhnen.

haar_5 haar_6

Het resultaat
Wanneer je haar door het föhnen toch nog een beetje pluizig wordt, kan je het voorzichtig borstelen. Zorg ervoor dat je niet te hard duwt, om te voorkomen dat je je haar weer plat maakt. Een beetje haarlak of wax doet wonderen, je volumineuze coupe blijft dan de hele dag zitten.

Q: Doe jij veel moeite voor een coupe vol volume?

2 reacties op “Föhn meer volume in je haar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.