Categorieën
Beauty Geen categorie Make-up

De ins en outs van permanente make-up

Elke ochtend staan we op, kleden ons aan en doen onze make-up. Elke avond voor het slapengaan halen wie die make-up weer van ons gezicht met water en reinigers. Wat zou het leven makkelijk zijn als die make-up gewoon eens bleef zitten. Die optie is er, maar is het ook ideaal?

permanente maeke up

Wat is het?
Permanente make-up is iets anders dan een ‘gewone tattoo’. Het wordt aangebracht op de lederhuid en blijft drie tot vijf jaar zitten. Tussendoor wordt geadviseerd op touch-up behandelingen te nemen om te zorgen dat de kleur mooi blijft zitten. Permanente make-up wordt het vaakst opgebracht op de ogen, wenkbrauwen en lippen. Het wordt ingezet als ‘echte make-up’, zoals eyeliner, maar ook om littekens in wenkbrauwen te camoufleren. Het verschil tussen permanente make-up en een tattoo zijn de soort naalden die gebruikt worden en hoe diep de naalden de huid in gaan.

De voordelen.. Nooit meer prutsen met eyeliner, wenkbrauw borsteltjes en lip potloden is een van de grootste voordelen van het ondergaan van deze behandeling. Lekker zwemmen zonder panda ogen te krijgen, en lekker eten zonder dat de lip liner uitloopt. Ook is het een ideale oplossing voor mensen met littekens in hun gezicht. Ook kunnen vrouwen die een borst verloren zijn aan chemo een nieuwe tepel laten zetten met mooie huidpigmenten.

..En de nadelen
Een bezoekje aan de specialist voor deze behandelingen is niet goedkoop. Behandelingen voor ogen en lippen beginnen al gauw bij tweehonderd euro. Touch-up behandelingen zijn dan niet inbegrepen. Het kan qua prijs dus zeker niet competeren met potloodjes van een paar euro bij de drogisterij.


Q: Zou jij gaan voor permanente make-up?

Bron afbeelding

2 reacties op “De ins en outs van permanente make-up”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.