Categorieën
Geen categorie News

Betekenis Japanse Tekens Als Tatoeage

Een Thaise Tatoeëerder uit Brazilië is opgepakt omdat hij iets heel anders tatoeëerde in Japanse tekens dan hem gevraagd werd. Niemand had het door, totdat er iemand was die wél Japans sprak.

Japanse-tekens

Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat er daadwerkelijk staat als mensen Japanse tekens op hun lichaam laten tatoeëren? Zouden alle tatoeëerders even eerlijk zijn? En zouden ze mensen niet stiekem in de maling nemen? Ten slotte maken wij buitenlandse toeristen ook van alles wijs als het gaat om woordjes leren uit de Nederlandse taal.

De Thaise tatoeëerder Toth Zuh Andu die teksten in Japanse Kalligrafie in Brazilië tatoeëerde (volg je het nog?) vond het maar al te grappig om zijn klanten in de maling te nemen. Zo wilde een klant de tekst ‘je oogst wat je gezaaid hebt’ in Japanse tekens op zijn lichaam laten vereeuwigen. De tatoeëerder maakte hier van ‘Kippensoep met noedels’. Omdat de slachtoffers geen Japans kunnen lezen, was er geen mens die het in de gaten had. Totdat één van de slachtoffers zijn tatoeage aan zijn Japanse werkgever liet zien. Hij dacht dat hij de tekst ‘God is liefde’ op zijn lichaam had staan. Maar zijn baas vertaalde wat er daadwerkelijk stond en dat bleek de minder vredelievende tekst ‘ik haat mijn werk’ te zijn. Maar dan wel geschreven in hele mooie tekens. Dit geintje komt Toth Zuh Andu duur te staan, want hij is inmiddels opgepakt.

Zou jij om zo’n grapje kunnen lachen?

Bron: AD

5 reacties op “Betekenis Japanse Tekens Als Tatoeage”

Hahaha! Hilarisch dit! Al zou ik het natuurlijk wel een stuk minder grappig vinden als ik zelf zo’n tattoo zou hebben. Maar ik snap ook eigenlijk niet dat mensen iets laten tatoeëren, waarvan ze de betekenis niet zeker weten.

Altijd dubbel checken voordat je iets laat plaatsen.. Daarom ben ik naar een echte thaise gegaan om mn tekat te vertalen.. Had al op google gekeken. Kwam goed overeen dus dan vertrouw ik het wel 😉

Ik zou het niet doen, iets laten tatoeëren in Japans als ik niet zeker weet, mensen zullen in kunnen proberen jou in de maling te nemen wat de ene grappig vind de andere niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.