Categorieën
Film, tv en muziek Geen categorie Showbizz

Bekijk de liefde eens van een andere kant

Wat zou jij doen als je halsoverkop verliefd wordt op een man die al een vrouw blijkt te hebben? Zou je ervan weglopen, of weet je dat de liefde sterk genoeg is om toch bij hem te zijn? De film 5 to 7 beschrijft zo’n relatie en laat je afvragen of we de liefde niet eens op een andere manier kunnen bekijken. Indrukwekkend. 

5_to_7_2

De film
5 to 7 is een meeslepend romantisch drama dat verwijst naar de tijd die men in het klassieke Parijs had voor de minnaar of minnares. De twee uur na het werk voordat je thuis werd verwacht. Brian (Anton Yelchin), een aspirant schrijver, ontmoet de mooie Arielle (Bérénice Marlohe) en wordt halsoverkop verliefd. Ook al is ze getrouwd met een diplomaat (Lambert Wilson) en heeft ze kinderen, beginnen ze een liefdevolle affaire. Brian wordt heen en weer geslingerd tussen berusting en jaloezie – tussen een vader (Frank Langella) die de affaire idioot vindt en een moeder (Glenn Close) die inziet dat liefde soms zo haar eigen wegen kiest.

Kijken omdat?
Eens in de zoveel tijd komt er een film voorbij die je laat nadenken over de manier hoe wij naar de wereld kijken. De film 5 to 7 is daar een heel goed voorbeeld van. Brian ontmoet de vrouw van zijn dromen en ze lijkt perfect op een klein dingetje na: ze heeft een man en twee kinderen. Een ingewikkelde situatie, maar hij stort zich er helemaal in. Wat zou jij doen als je in zijn schoenen stond? De film snijdt een nieuw, origineel onderwerp aan, wat ook weer eens fijn is tussen al die romantische films die op elkaar lijken.

Als je houdt van een mooie romantische film is dit zeker een aanrader. Dat de film zich afspeelt in New York is in onze ogen ook zeker een pluspunt, kunnen we even wegdromen bij deze prachtige stad.

Winnen
Ben je benieuwd geworden naar deze leuke film? Binnenkort komt er een win-actie online waarin wij kaartjes weggeven voor 5 to 7!

Q: Ga jij deze film kijken in de bioscoop?

Één reactie op “Bekijk de liefde eens van een andere kant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.