Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Zomerse Icetea

Met de stijgende temperaturen moeten wij ons lichaam ook beschermen tegen dehydratie. Daarom is het belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen. Dit kun je natuurlijk doen met een glaasje frisdrank, maar voor degene die liever minder gezoete drankjes drinken hebben wij een zomerse drank waar jij je dorst mee kunt lessen.

thee2

vocht

Dagelijks moeten wij 1.5 tot 2 liter water drinken om ons lichaam van genoeg vocht te voorzien. Voldoende vocht is essentieel voor het corrigeren van verliezen via urine en zweet, ook is het nodig voor het afvoeren van afvalstoffen en voor onze temperatuurregeling. Wanneer het kwik dus stijgt naar tropische temperaturen is het zeer belangrijk om genoeg te drinken om je lichaam te laten afkoelen. Doordat je veel vocht verlies door transpireren is het daarom van belang om jezelf te hydrateren, zo voorkom je klachten zoals: duizeligheid, verward en sufheid, misselijkheid en lusteloosheid.

Na talloze flesje water gedronken te hebben kan je ook wel eens zin hebben in wat anders. Vaak kom je dan uit op de gezoete frisdranken of vruchtensappen. Suikers hebben hetzelfde als cafeïne een urinedrijvend effect, hierdoor ga je juist meer plassen waardoor je lichaam nog meer vocht verliest.

Maar deze drank is de ultieme dorstlesser, een combinatie van een zoete smaak met een sprankeling van frisse limoen. Hiervoor gebruik je een lekkere theesmaak, wij maken hier gebruik van de smaak aardbei/framboos van Pickwick Fruit Fusion,deze thee bevat ook geen cafeïne bevat dus win win situatie ladies. Hier maak je een lekkere ijsthee van welke een extra twist krijg door verse frambozen en lime.

thee3

Ingrediënten

  • 2 zakjes Pickwick fruit fusion aardbei/ framboos
  • 1 limoen
  • Handje verse frambozen
  • ijsblokjes

Benodigdheden

Waterkoker, waterkan, snijplank, mes

Bereidingswijze

Kook het water met de waterkoker en giet dit in de waterkan. Hang hier de twee theezakjes in en laat de thee voor 2 minuten trekken.

Vervolgens laat je de thee afkoelen, dit duurt ongeveer 2-3 uur, je kunt deze ook in de koelkast zetten dat gaat het afkoelen een stuk sneller.

Wanneer de thee is afgekoeld snijd je de limoen door de helft en daarna in partjes. Pers twee partjes uit in de waterkan en vul de kan met de overgebleven partjes. Doe de frambozen en ijsblokjes erbij. En klaar is je ultieme zomerse drank. Deze kun je met een gerust hart heel de dag door drinken.

Met deze lekkere drank kom jij zeker aan je dagelijkse vochtbehoefte.

Één reactie op “Zomerse Icetea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.