Categorieën
Food & health Gezond leven

Zo kom je de hitte door

Eindelijk, een beetje verkoeling. We willen heus niet klagen hoor, want we houden van zonnig weer, maar té is nooit goed: we smolten zowat. En het warme weer is nog niet afgelopen. Dit is slechts een pauze. De temperaturen passeren aankomende week weer de 25 graden. En een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus zorg dat je goed bent voorbereid.

water`1

– Drink veel. Het klinkt zo logisch, maar hoeveel mensen vergeten het wel niet om te drinken, totdat ze ineens kampen met klachten als hoofdpijn en buikpijn? Neem daarom elke keer als je een slokje water neemt minimaal drie slokken.

– Vul je flesje water al zodra je bij de laatste drie slokken aankomt. Dan ben je op tijd en stel je het niet uit door een tijdje niet te drinken.

– Zet elk uur een wekker, zodat het je niet lukt om een uur droog te staan.

– Houd elkaar in de gaten. Als je je eigen flesje of glas vult, neem de flesjes en glazen van je collega’s, klasgenoten, huisgenoten ofwel ruimtegenoten mee om alles onder de kraan te hangen en bij te vullen. Zo maak je nog vrienden ook.

water2

– Drink kokoswater. Kokoswater is namelijk niet alleen heel erg lekker, maar het reguleert de vochtbalans in je lichaam. Die van Healthy People met ananassmaak vinden wij aller lekkerste. Met heel veel ijs. En een scheutje water, want anders is de smaak wel heel intens.

– O wacht, ijs in je drinken is lekker verkoelend, maar té koud drinken is eigenlijk helemaal niet zo goed. Het woord “brainfreeze” komt je vast niet helemaal onbekend voor. Ook de rest van je lichaam kan schrikken van zo’n groot  verschil in temperatuur.

– Eet veel fruit en groenten dat veel vocht bevat zoals watermeloen en komkommer. Alles voor het vocht. En je krijgt ook nog eens voedsel binnen, ook al hebben mensen tijdens het warme weer vaak weinig trek.

– Je moet ook niet overdrijven, want er bestaat ook zoiets als een watervergiftiging. Echt waar, maar dan moet je wel heel veel water drinken.

– En natuurlijk: smeren, smeren, smeren, want niemand zit te wachten op een rood en pijnlijk lijf.

Q: Hoe doorsta jij de hitte?

Één reactie op “Zo kom je de hitte door”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.