Categorieën
Food & health Sport & work-outs

5 redenen waarom sporten goed voor je gezondheid is

Sporten, dat is goed voor je. Je hoort en leest het overal en weet dat het je helpt die paar kilo’s nog sneller kwijt te raken, maar wat doet een uurtje sportschool of hardlopen nou eigenlijk voor je lichaam en gezondheid?

BETER GEHEUGEN
Voor iedereen wiens geheugen zich nogal eens in de steek laat is er goed nieuws: sporten schijnt bij te dragen aan een beter geheugen. Het is vrij simpel te verklaren: sporten zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de hersenen en dat resulteert weer in een beter geheugen. Win-win dus!

BETER ZELFBEELD EN HUMEUR
Zit je een beetje in een dipje? Dan is een abonnement op de sportschool helemaal geen gek idee, want diverse studies hebben uitgewezen dat sporten een goede manier is om wat vrolijker door het leven te gaan. Bij sporten komt namelijk het stofje endorfine vrij (ook wel gelukshormoon genoemd) dat zorgt voor een opgewekt gevoel. Daarnaast blijkt dat mensen die regelmatig aan sport doen een beter zelfbeeld hebben en hierbij schijnt vooral de frequentie van het bewegen van invloed te zijn. Mensen die drie keer per week gaan sporten blijken zich lekkerder in hun vel te voelen dan anderen die degenen die dit één keer per week doen.

BETERE SPIJSVERTERING
Sporten is ook zeker bevorderlijk voor de spijsvertering, de spieren van het spijsverteringskanaal kunnen namelijk wel een beetje beweging gebruiken.  Wanneer je beweegt (vooral bij krachttraining) wordt alles sneller getransporteerd en zorgt de spiermassa ervoor dat de stofwisseling erop vooruitgaat.

HET HOUDT JE JONG
Je kunt smeren wat je wilt, maar één van de beste antiverouderingsmiddelen blijkt toch echt intensief bewegen. Het is een beetje hetzelfde als bij het geheugen: beweging zorgt dat de bloedstroom wordt gestimuleerd zodat de huid meer zuurstof krijgt en doordat je zweet worden ook de afvalstoffen sneller afgevoerd. Ook is gebleken dat door regelmatig bewegen de huid wordt gestimuleerd meer collageen aan te maken met al resultaat dat er minder snel rimpels zullen ontstaan. Hoppa!

WEG MET STRESS
Door lekker een paar kilometer te gaan hardlopen of een uurtje in de sportschool aan de slag te gaan maak je je hoofd leeg en vaak verdwijnt de stress van alledag meer naar de achtergrond.

Q: Wat is voor jou de voornaamste reden om te sporten?

3 reacties op “5 redenen waarom sporten goed voor je gezondheid is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.