Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Sport & work-outs

Sporten voor beginners

Enige tijd geleden heeft redacteur Daphne het boek “Sporten voor beginners” van Bram Bakker en Koen de Jong mogen ontvangen. Met de heerlijke zonnestralen van afgelopen weken op haar dak heeft ze deze heerlijk in de tuin kunnen uitlezen.

boek

Alle beginnende sporters lopen tegen bepaalde dingen aan door een gebrek aan kennis. Het is ook best lastig om ergens aan te beginnen als je niet genoeg voorinformatie hebt. Zeker bij sporten kan het ook gevaarlijk zijn als je niet weet wat je precies aan het doen bent. Je kunt blessures oplopen waar je lang last van kunt blijven houden.

Bram en Koen beschrijven op een hele leuke en toegankelijke manier hoe sporten je leven kan verbeteren. Het geeft je een hele nieuwe frisse kijk op sporten en voeding. Het boek staat vol van de eerlijke en goed onderbouwde feiten. Er wordt duidelijk uitleg gegeven over de functie van sporten en welke effecten ze hebben op je lichaam.

Er worden tips gegeven over hoe je bijvoorbeeld kunt bewegen wanneer je overgewicht hebt, een groeiende ziekte waar een stop op gezet moet worden. welke sporten er dan het beste bij je passen. Het verschil tussen cardio en kracht wordt met concrete voorbeelden toegelicht. Want zeker voor de dames, een combinatie tussen kracht en cardio is the key to succes. En nee, je wordt geen over gespierde bodybuilder door ook je spieren te trainen. Je zorgt hiermee juist voor een hogere vetverbranding, want na het sporten hebben je spieren nog energie nodig dus je blijft energie verbranden. Dus ladies voel jezelf niet weerhouden om tussen de gespierde hunks te staan en die gewichten op te pakken.

pink weights

Wat vele meer ervaren sporters ook goed weten is dat ademhaling één van de belangrijkste aspecten is tijdens de uitvoering van je sport. Achterin het boek staan hele handige oefeningen om een rustigere ademhaling te ontwikkelen. Hier heb je tijdens het sporten heel veel profijt van, denk maar na als je aan het hardlopen bent je al puffend en half hyperventilerend aan het ademhalen bent dat het een stuk moeilijker is om je sessie af te maken. Wanneer je een gecontroleerde ademhaling hebt kun je sporten makkelijker uitvoeren en ga je geconcentreerder aan het werk.

Dus ben jij een beginnend sporter en wil jij het sporten goed aanpakken dan is dit boek zeker een aanrader. Alle basisprincipes worden duidelijk uitgelegd, met deze tips kan jij uitgroeien tot topsporter van het jaar.

Het boek is verkrijgbaar in diverse boekhandels en webwinkels. Voor maar €15,00 kun jij je sportkennis gaan verbreedden.

 

Bron beeld: Pinkiron

2 reacties op “Sporten voor beginners”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.