Categorieën
Sport & work-outs

8 redenen om te sporten

Dat je moet sporten als je wil afvallen en dat sporten gezond is weten we wel. Dat zijn reden nummer één en twee om je in het zweet te werken. Of is het toch één van de 8 redenen om te sporten die je hieronder ziet?

weetjes

1. Doordat je beweegt stroomt het bloed beter door je lichaam en wordt de kans op het samenklonteren van het bloed verminderd en hiermee neemt de kans op hartkwalen, tia’s, en andere gevolgen van een bloedpropje af.

2. Sporten met de focus op conditie vergroten je longen, waardoor je langademig (bestaat dat? We bedoelen het tegenovergestelde van kortademig) wordt, meer uithoudingsvermogen hebt en minder snel uitgeput bent.

3, Tijdens het sporten wordt door de verhoogte bloedcirculatie het zuurstofgehalte in je bloed verhoogd en er worden allemaal leuke stofjes aangemaakt in de hersenen. Dit heeft als gevolg dat je je na het sporten gelukkiger voelt.

4. Door die stofjes en door het zuurstof krijg je ook meer energie. Herken je dat, dat je na het sporten denkt: nou, ik kan eigenlijk nog wel een ronde? Nou dat dus!

5. Nog een punt dat je gelukkig maakt dat wordt veroorzaakt door sporten is trots. Bij het sporten zijn er genoeg redenen om trots te zijn:
– Je sport überhaupt.
– Het moment dat je die onwijs saaie oefening toch hebt volbracht.
– Dat je elke week je voorgenomen aantal keren sporten haalt.
– Dat je steeds meer aankunt.

6. Wanneer je emoties bijvoorbeeld door woede, frustratie of verdriet de overhand nemen, kun je deze er allemaal uitgooien door eens flink te gaan sporten. Daarna ben je weer vrolijk(er).

7. Doordat je al je energie eruit gooit en je hoofd leeg hebt kunnen maken, kun je makkelijker in slaap vallen en in slaap blijven.

8. En ook niet onbelangrijk: het doet veel goeds voor je uiterlijk:
je lichaam wordt strakker, je gaat ervan stralen, je spijsvertering versnelt, waardoor afvalstoffen sneller je lichaam uitgewerkt worden en in the end heeft dit invloed op je aantrekkingskracht. Kom maar door met die lekkere vent!

Beeld: Weheartit

Één reactie op “8 redenen om te sporten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.