Categorieën
Food & health Gezond leven Sport & work-outs

Even een blokje om

Color run, obstacle run, breakout run.. het is niet voor iedereen weggelegd om te kunnen hardlopen. Maar natuurlijk willen we die stylish sportoutfit wel aan iedereen kunnen showen en als we dan ook een beetje aan onze conditie en gezondheid kunnen werken dan is dat ook mooi meegenomen.  

keep calm

Wil je toch calorieën verbranden maar lukt het niet om te hardlopen? Ga dan gewoon wandelen!! En dan bedoelen we niet op zo’n slakkengangetje een beetje sloffen, maar wel stevig doorwandelen. Tegen het snelwandelen aan. Je ziet het heel veel in warme oorden zoals Spanje en Frankrijk, daar is het voor de meeste mensen in de zomer veel te warm om echt te gaan hardlopen. Maar deze mensen lopen op een heel stevig tempo door. Je kunt het een beetje vergelijken met het  “Nordic Walking” wat je oma waarschijnlijk heel leuk vond, maar dan wel met een beetje meer power.

Het is recent bewezen dat wanneer vrouwen matige lichaamsbeweging hebben  dit het risico om een beroerte te krijgen met 20% kan laten afnemen. Matige beweging zoals (flink)wandelen geeft hetzelfde effect als wanneer je zou hardlopen, dit is dus helemaal fijn voor de vrouwen onder ons die moeite hebben met de 10km long run.

just go2

Het lijkt ons dat dit de ultieme motivatie is om met je kont van de bank af te komen en lekker van de natuur te gaan genieten. Pak je zusje/broertje, vriend, vriendin of hond bij de hand en ga lekker een blokje om. Het is dus niet meer nodig om puffend en strompelend langs de kant van de weg te gaan hardlopen, zelfs met de kleinste beetjes bevorder jij je gezondheid.

Één reactie op “Even een blokje om”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.