Categorieën
Beauty Make-up

Smoky eye met essence

Zwoel, sappig, sensueel, de smokey eye heeft het allemaal. En al ziet het er nog zo ambachtelijk uit, het is één van de makkelijkste oogmake-upjes die er is. De truc? Blenden, blenden en nog eens blenden zodat alle tinten in één vloeiende lijn in elkaar overlopen.

essence9

Naamloos-5
Voor deze oogmake-up gebruikten we Essence Smokey Eye Set in de tint 01 Smokey Night, Essence Maximum Volume Mascara en Essence Big Bright Eyes Highlight It… Nude

essence2
Stap 1 was de Big Bright Eyes. Door en klein streepje aan de bovenkant en de onderkant van de binnenkant van de ooghoek te zetten en deze met je vinger zachtjes te blenden ontstaat er een frisse glinstering. Natuurlijk kun je wat meer aanbrengen voor een wat extremere look. Maar voor een werkdag vonden we dit voldoende.

essence3
Vervolgens brachten we stap 2 en daarmee stap 1 van de oogschaduw set aan. De lichtste tint het van palet brachten we aan vanaf de binnenste ooghoek, vanaf het punt waar de brighter stopt tot onder de wenkbrauw.

essence4
De tweede, één na lichtste kleur van de oogschaduw set brachten we aan vanaf het midden van het oog tot de buitenste ooghoek van het ooglid. Daarna blendden we de grenslijn van de oogschaduw horizontaal, zodat de twee met elkaar vermengd werden en mooi in elkaar zouden overlopen.

essence5
De laatste en de donkerste tint van de oogschaduw set brachten de als een eye liner op de wimperrand aan: een dun gitzwart lijntje.

essence6

essence7
Een smokey eye met strakke lijnen is geen smokey eye. Daarom hebben we deze lijn helemaal vaag geblend in de richting van het ooglid, waardoor ook deze tint weer samen met de andere tinten vermengd werd.

essence8
Een likje mascara en voila! Op het onderste ooglid brachten we ook een lijntje van de donkere oogschaduw aan die we ook smokey blendden. De mascara aan de onderkant lieten we achterwege om de focus op het bovenste ooglid te leggen.

Essence Smoky Eye Set is verkrijgbaar voor € 2,89, essence Big Bright Eyes is verkrijgbaar voor €1,99 en Essence Maximum Volume Mascara is verkrijgbaar voor € 2,89. De producten zijn binnenkort verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Q: Bij welke gelegenheid maak jij een smokey eye?

3 reacties op “Smoky eye met essence”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.