Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Paaldansen als sport

Paaldansen alleen voor sexy dames in stripclubs? Nee hoor! Paaldansen is een sport die in steeds meer studio’s te beoefenen is. Daarnaast is het een ultieme work-out voor je lichaam. 

Geschiedenis
Paaldansen is al heel erg oud. Het paaldansen waar de meeste mensen aan denken komt uit de jaren tachtig. In Canadese clubs begonnen vrouwen met erotisch paaldansen. Paaldansen is vervolgens overgewaaid in Europa. Pas in 2005 werd sportief paaldansen geïntroduceerd in Nederland en ondertussen te volgen op heel veel locaties.

paaldansen_2

Overal spierpijn
Door te dansen, draaien en verschillende combinaties te maken train je al je spieren. Met name de buik-, been, bil- en armspieren komen aan bod. Dat betekent in het begin vooral flinke spierpijn. Ook je uithoudingsvermogen, lenigheid en souplesse worden getraind. Enig nadeel is wel dat je flinke blauwe plekken oploopt met de trainingen. Je hijst jezelf tenslotte in een paal.

Erotisch
Zoals de naam al zegt is sportief paaldansen helemaal niet bedoelt voor stripclubs. Zo zijn er WK’s, EK’s en natuurlijk NK’s. Wie naar Holland’s Got Talent kijkt heeft misschien Tatjana voorbij zien komen, die ons even laat zien hoe ongelofelijk tof en sportief paaldansen eigenlijk is.

Q: Zou jij sportief paaldansen eens willen proberen?

Bron afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.