Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Kunnen vrouwen zich beter scheren met scheermesjes voor mannen?

Scheermesjes zijn te koop in alle soorten en maten. Wegwerp, in een houder, met zeepblok, vervangbare koppen en ga zo maar door. Voor de mannenafdeling scheermesjes geldt precies hetzelfde, maar dan zijn de mesjes blauw. Zouden wij als vrouw ook kunnen scheren met een scheermes voor mannen?

Soms zitten we lekker achter de laptop en blijven we op internet maar doorklikken tot we een leuke nieuwe website of leuke informatie tegenkomen. In dit geval was dat een forum waar vrouwen zeiden dat scheren met het scheermes van hun vriend een veel beter resultaat gaf dan hun eigen ‘vrouwen’ scheermesjes. Een interessante stelling, want als dat waar is, waarom zijn er dan zoveel verschillende soorten scheermesjes alleen voor vrouwen en zoveel verschillende scheermesjes alleen voor mannen?

scheren_1

Na wat verdere rechearch naar deze kwestie gaf deze website ons antwoord de prangende vraag: nee, er zit geen verschil in mannen en vrouwen scheermesjes. De technologie is hetzelfde, het enige wat verschilt is de vormgeving en kleur. Wij vrouwen kunnen dus met gemak een scheermes bedoelt voor mannen aanschaffen.

Maar waarom vinden al die vrouwen dan dat het scheermes van hun vriend beter is dan hun eigen scheermes? Volgens De Online Drogist is het verschil tussen de scheermessen de hoek waarin de mesjes staan. De bladen van een mannenscheermesje staan in een grotere hoek, omdat de haren van mannen stugger zijn. Bij de vrouwen is de hoek kleiner gemaakt zodat vrouwen zich minder snel snijden.

Gezien de ervaring van de vele vrouwen die het scheermes van hun vriend beter vonden is die grotere hoek van scheerbladen waarschijnlijk het antwoord. Als vrouw krijg je een gladder resultaat met een mannenscheermes, het gevaar dat je je snijdt is alleen een stuk groter. Verder kan je dus probleemloos scheermesjes voor mannen aanschaffen. Nog een voordeel: ze zijn een stukje goedkoper.

Q: Zou jij een scheermes voor mannen proberen?

scheren_4

Bron afbeeldingbron afbeelding

 

3 reacties op “Kunnen vrouwen zich beter scheren met scheermesjes voor mannen?”

Ik scheer me al jaren met een “mannen” scheermes, zweer echt bij die wegwerp dingen van Gilette.
Ik ben ook van mening dat ze een gladder resultaat geven, en dat sneller snijden? Absoluut geen last van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.