Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Kikoman Seasoning your life

Yeah we love de Japanse keuken, kleine gezonde gerechtjes waar we onszelf helemaal vol mee kunnen eten. De sushi restaurants schieten tegenwoordig als paddenstoelen de grond uit en wij vinden het heerlijk. Een overvloed aan gezonde, kleurige en smaakvolle hapjes, welke wij op smaak maken met Kikkoman sojasaus. 

sushi

Kikkoman staat bekend om de traditionele Japanse sojasaus. De Japanse keuken is steeds meer in trek, dit komt mede doordat het super gezond is en de bereiding behoudt de natuurlijke smaken van de ingrediënten. Fresh is the keyword in de Japanse keuken.  De belangrijkste elementen van de Japanse keuken die zorgen voor de authentieke ervaring zijn smaakmakers zoals dashi, miso en natuurlijk sojasaus. Sojasaus wordt veel gebruikt in de Japanse keuken om gerechten op smaak te brengen, want wat is  sushi nou zonder soja?? Sorry maar dit kan echt niet, die heerlijke zilte vis moet je combineren met de zoute taste van soja en a little twist of wasabi offcourse.

Femme Magazine heeft een “sushikit” van Kikkoman mogen ontvangen, deze zit boordenvol benodigdheden om zelf lekker sushi te maken. Want uit eten in een restaurant is altijd lekker maar niet altijd budgetproof. Deze kit is om mee te beginnen gevuld met een bamboematje, zonder deze kun absoluut geen sushirol maken. In het begin is het nog even lastig om hier mee om te gaan maar hé oefening baart kunst en dat is zeker het geval met het maken van sushi.

En waar eten we sushi mee? Nee, niet met mes en vork hoe graag we dit ook zouden willen, we gaan de uitdaging aan om met stokjes te eten. En wanneer je dit een paar keer hebt gedaan wil je niet meer terug, het eet gewoon een stuk gezelliger en het geeft een authentiek gevoel.

Probeer geen sushi te maken met gewone rijst want dit wordt een regelrechte ramp.  Om een mooie sushirol te maken is het belangrijk dat je sushirijst in huis hebt, deze heeft een plakkerige textuur waardoor je ingrediënten net genoeg blijven plakken. De rijst is het makkelijkste te bewerken wanneer deze nog lauw is.

sojasaus

En natuurlijk de sojasaus, wij hebben de originele Kikkoman sojasaus mogen ontvangen en de “Less Salt” variant, deze bevat 43% minder zout. Dus wanneer je op je zoutinname wilt letten of deze juist wilt verminderen dan is deze soja de beste keuze voor jou.

Met al deze spulletjes ben je nu klaar om te gaan beginnen met de “ art off sushi making”. Je kunt veel verschillende soorten sushi maken. Je kunt kiezen om “nori” te gebruiken, hiermee maak je bijvoorbeeld de ”Makirol”, je kunt kiezen voor alleen dun gesneden vis zoals “Sashimi” of de “Nigiri” deze bestaat alleen uit rijst en een stukje vis dat bovenop geplaatst wordt. Hierin heb je keuze genoeg. Kies alle ingrediënten die je lekker vind en ga aan de slag.

kikkoman sojasaus

Over Kikkoman

Kikkoman is in 1917 opgericht in de stad Noda in Japan. Sindsdien is Kikkoman uitgegroeid tot grootste sojasausproducent ter wereld. In 1996 heeft Kikkoman haar deuren geopend in Hoogezand- Sappermeer en dit is tot dusver de enige sojasausfabriek in Europa. Hier worden de meeste Kikkoman producten gemaakt voor de Europese markt. Wie denkt dat Kikkoman alleen maar sojasaus maakt think again, zij staan ook bekend om hun marinades en heerlijke roerbaksauzen.

 

Één reactie op “Kikoman Seasoning your life”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.