Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Homemade Pindakaas

We eten allemaal al stukken bewuster, we letten op welke groente en fruit we kopen of deze wel biologisch zijn, we checken de verpakkingen op de hoeveelheid toegevoegd zout en we struinen de gangen van de winkels af op zoek naar gezondere producten. Maar waarom zouden we elk etiket gaan lezen wanneer we het ook zelf kunnen maken? Zo maak jij zelf de keuze wat je wel en niet wilt eten

pindakaas 1

 

Pindakaas is zeker een onmisbaar product in de Nederlandse keuken. We zijn opgegroeid met een boterhammetje met pindakaas en genieten hier nog elke keer van. Maar omdat we de potjes en zakjes zo min mogelijk willen gebruiken maken wij onze eigen pindakaas. Voordeel hiervan is dat er geen extra toegevoegde suikers inzitten en het zoutgehalte drastisch naar beneden is gehaald. Want wie heeft er additieven nodig wanneer het zo makkelijk is om je pindakaas zelf te maken. Zo kun je zorgeloos genieten van je zelfgemaakte pure en eerlijke pindakaas.

Gezond

Ja, pindakaas is vet. Het bestaat zelfs voor meer dan de helft uit vet, dit zorgt dat het aardig wat calorieën met zich meebrengt. Maar is dat zo erg dan? Nee, zeker niet. Want merendeel hiervan zijn onverzadigde vetten, welke een gunstig effect hebben op de gezondheid. Onverzadigde vetten verhogen je HDL cholesterol en verlagen het LDL cholesterol waardoor je minder kans hebt op hart en vaatziekten. Laat daarom zeker niet de pot met pindakaas staan en geniet er lekker van.

pindakaas 2

Ingrediënten

  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 4 el arachideolie
  • Zout

Benodigdheden

Mengkom, staafmixer, eetlepel, (weck)pot

Bereidingswijze

Neem een mengkom en vul deze met de helft van de ongezouten pinda’s, voeg daar twee eetlepels arachideolie aan toe.

Neem de staafmixer en met een opgaande beweging maal je de pinda’s fijn. Wanneer er een mooie pasta ontstaat voeg je de rest van de pinda’s en nogmaals twee eetlepels arachideolie toe.

Mix dit goed door zodat alle pinda’s fijngemalen zijn. Je kunt er voor kiezen om de pasta niet helemaal fijn te malen, zo behoudt je een lekkere crunch van kleine stukjes pinda in je pindakaas.

Wanneer de pindakaas klaar is kun je deze in een pot bewaren, een weckpot zorgt ervoor dat de pasta luchtdicht is. Je kunt je zelfgemaakte pindakaas voor zeker twee weken bewaren in de koelkast.

 

2 reacties op “Homemade Pindakaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.