Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Hoeveel moet je sporten om af te vallen?

Dat je van één keer sporten per week niet tot nauwelijks afvalt zal geen wereldnieuws zijn. Toch zijn er mensen die denken dat je met één uurtje per week zweten in de sportschool super goed bezig bent. We zullen je even uit de droom halen: dat is niet waar. Je moet echt wel wat meer energie verbruiken als je wil afvallen door te sporten. Hiermee zeggen we niet dat als je één keer per week sport, je maar beter kunt stoppen. Alle kleine beetjes helpen en elke extra beweging is goed voor je.

sportafvallen1

1 uur sport = 6 snoepjes

Als je nagaat dat je met een uur intensief sporten gemiddeld 200 calorieën verbrandt en je ervan bewust bent dat dit gelijk staat aan ongeveer zes Haribo kersjes, dan hoef je geen wiskunde gestudeerd te hebben om te kunnen berekenen dat het de nodige tijd kost om de kilo’s eraf te laten vliegen bij een work out van één uur per week.

Vallen we dan pas af?

Het is niet voor niks dat we elke dag minimaal twintig minuten beweging nodig hebben. Bij voorkeur beweging waarbij je zweet. Per week is dat ongeveer twee en een half uur. En dat is alleen nog maar om in shape te blíjven. Dat is alleen maar om je gezondheid op pijl te houden. Er is dus meer werk aan de winkel nodig om doeltreffend gewicht te verliezen. Waar het op neer komt is dat je over die twee en een half uur per week moet gaan om je targets te halen. Houd als richtlijn drie uur sporten of meer. Het voedingscentrum adviseert zelf om vijf tot zeven uur per week te sporten om gewicht te verliezen.

Q: Hoeveel sport jij?

Beeld: Tumblr

3 reacties op “Hoeveel moet je sporten om af te vallen?”

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik zit al maanden thuis met koorts en een buikzenuw die in de verdrukking zit. Zelfs m’n buikspieren aanspannen doet al zeer. Ik wil graag sporten maar het kan gewoon niet.

En toch val ik af.. wel 1 kilo per 5 dagen. Het geheim.. groente smoothies, geen suiker en niet overeten. Als ik trek heb pak ik groente, fruit of ongebrande noten. En ’s avonds eet ik gewoon een warme hap.

Het kan best.. maar je moet er ook wat voor over hebben.

1 kg vet = 9000 kcal. Meestal val je niet alleen vet af maar ook wat spier. Je valt 1 kg af als je 7000-8000 kilocalorieen verbrandt of minder eet (dan je nodig hebt om op gewicht te blijven). M.i. een combinatie van allebei!
Stel je energiebehoefte is 2000 kcal/dag (ongeveer 70% is voor je basaalvebruik). Je eet per dag 200 kcal minder en je vebruikt met sporten 200 kcal extra >>>400 kcal per dag negatieve energiebalans. Dit betekent -1 kg in +/- 20 dgn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.