Categorieën
Fashion Nieuws

Mannelijke budgetista’s

Dachten wij vrouwen slimme, doortastende en ervaren koopjesjagers te zijn, mannen kunnen er ook wat van. Zij lijken het zelfs een stuk beter te doen. Bizar genoeg is uit onderzoek van Kortingscode.nl gebleken dat de helft van de Nederlandse mannen het niet schroomt om korting te vragen in de winkel zelf.

mannelijke-koopjesjagers

 

Dit onderzoek zou wel eens het één en ander kunnen veranderen in op shopgebied. Is het je namelijk wel eens opgevallen dat er altijd veel (heel veel!) meer sale is voor vrouwen dan voor mannen? Dat heeft er alles mee te maken dat iedereen altijd dacht dat vrouwen veel gevoeliger zijn voor kortingen en koopjes. Achter de sale zit een hele wetenschap die (volgens dit onderzoek althans) nergens op blijkt te slaan.

De mannen in kwestie (half mannelijk Nederland dus) pakken het slim en geraffineerd aan. Ze vergelijken de prijzen van hun nieuwe aanwinst to be op het internet (dat gaat een stuk sneller dan shophoppen) en hebben er zelfs een sport van gemaakt om te beste deals uit te pluizen.

Waar een vrouw, wanneer ze de prijs te duur vindt, tegen de winkelverkoper zegt “ik denk er nog even over na”, waarmee ze niks anders bedoelt dan “denk maar niet dat ik dat ga kopen, het is een rib uit mijn lijf” is de man een stuk schaamtelozer. Mannen verbloemen het niet wanneer ze de prijs te hoog vinden en gaan meteen de uitdaging aan om wat van de prijs af te knabbelen. Zo blijkt maar weer, we kunnen nog steeds geen hoogte krijgen van het andere geslacht.

 Q: Heb jij wel eens om korting gevraagd in een winkel? En hoe pak je dat dan aan?

Beeld: Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.