Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Sport & work-outs

Het “ik eet gewoon dieet”

Ken jij het, even crashen voor bijvoorbeeld de zomer om weer strak in je vel te zitten? Als je dan in de spiegel kijkt voel je je goed, je ziet er goed uit en straalt. Maar voor hoelang, hoe lang blijven bij jou de kilo’s er af als s ’avonds je bordje pasta weer voor je neus staat?

tumblr_n4buo8DvtJ1twy0cbo1_500

Diëten

Er zijn er onnoemelijk veel en de meeste vrouwen onder ons hebben er ook al één of meer uitgeprobeerd. Zeker in de maanden voor de zomer gaan we ons weer bezig houden met ons lijf, we willen er allemaal stralend en fit uitzien. Jammer genoeg kiezen veel dames ervoor om het lichaam uit te hongeren, om hierdoor een platte buik mee te behalen. Denk bijvoorbeeld aan koolhydraten schrappen, “ontgiftingskuren” en vloeibare diëten. Ja eerlijk is eerlijk hiermee zorg je dat de kilo’s eraf vliegen maar verantwoord is het absoluut niet. Wat vele niet weten is dat elke keer wanneer je lichaam minder voeding tot zich krijgt het de volgende keer wanneer je eet dit meteen als voorraad gaat opslaan. Hiermee verbrandt je het niet maar beschermd je lichaam zich tegen een volgende uithongering, op zich een heel mooi systeem. Dit herken je als het welbekende jojo- effect.

Balans vinden

Het heeft alles te maken met de juiste balans vinden tussen de juiste voeding en beweging. Het zou een verademing zijn als we met z’n alle gewoon op de bank konden zitten en konden eten wat we willen en toch af zouden vallen. Maar helaas gaat dat sprookje niet op. Voeding is een primaire behoefte en helaas is er teveel lekkers in de schappen te vinden. Er is teveel waar we uit kunnen kiezen en het is aan ons om daar de juiste keuze in te maken. De trick is om elke dag voldoende koolhydraten, eiwitten en de juiste vetten, de onverzadigde vetten te eten. Deze verdeel je over drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes. Het klinkt zo simpel maar toch vinden veel mensen het lastig om zich hieraan te houden.

eat better

Voeding en beweging

Het is geen dieet het is een verandering in levensstijl. Zondigen doen we allemaal wel eens maar belangrijk is om dit te compenseren. Denk aan de balansdag, heb je gisteren net iets teveel gezondigd pak dit dan de volgende dag aan door net iets gezonder en bewuster te eten.

Dus wanneer jij een paar pondjes wilt kwijt raken voor de zomer doe dit dan verstandig. Kies voor verse groenten en fruit, mager vlees en kaas, volkoren producten en probeer zo min mogelijk producten te eten met toegevoegde suikers. Wanneer je bewuste keuzes maakt in je voeding en zorgt dat je lijf hierdoor bulkt van de energie kun je dit inzetten in een lekker rondje hardlopen of fietsen. De juiste combinatie van voeding en bewegen is de key, zorg dat je jouw balans ziet te vinden. Wanneer je al gezonder eet maar toch niet afvalt dan is het voor jouw misschien raadzaam om meer te gaan bewegen.

Het klinkt heel afgezaagd maar het is de waarheid. Crashen geeft leuk resultaat voor even maar het is een aanslag op je lijf. Wanneer we al die moeite doen om de kilo’s te verliezen willen we er ook voor altijd van genieten.

Q: Welke diëten hebben jullie al eens uitgeprobeerd? En zijn jullie ook bezig om jullie lichaam ready for summer te maken?

Bron: Tumblr

3 reacties op “Het “ik eet gewoon dieet””

Ik heb nog nooit aan dieëten gedaan, maar wat voor mij wel heel erg helpt is iets gezonds bedenken wat ik die dag of de komende dagen wil gaan eten, en dan vlak voordat je naar de winkel gaat iets (gezonds) te eten. Dan krijg je veel minder de neiging om meer eten in huis te halen dan nodig is, en ook minder de neiging om het echte slechte vette eten in huis te halen Scheelt al een heleboel!

Ik doe niet aan diëten, al die koolhydraatperkende dingen en zo werken voor even en dan ga je net zo snel weer terug en om het altijd vol te houden lijkt me ook niet gezond, mis je toch een essentieel onderdeel van de voeding dus gewoon je levenswijze veranderen en weten wat je valkuilen zijn met eten en die proberen te vermijden werkt nog het beste

Aan een dieet begin ik niet.
Wel let ik heel goed op wat ik eet. Ook eet ik met mate.
Van mijn cultuur zijn we gewend om het avond eten vaker op te scheppen en dan in een groot bord.
Nee, ik doe dit op een klein diep bord en schep maar 1 keer het eten op.
Aardappelen daar eet ik geen 5 0f 7 van. Maar 2 stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.