Categorieën
Food & health Gezond leven

Help, ik ben ziek!

Ziek zijn is niet leuk. Punt. Als het dan toch zo ver is, kun je er maar beter het beste van maken. Daarom vandaag een aantal tips om die dagen bankhangen met koorts of buikpijn net iets draaglijker te maken.

Woman lying on sofa using television remote control

  • Je kunt het blijven ontkennen, maar als je echt ziek bent voel je dat. Je kunt dan het beste volledig toegeven en écht rusten, dan herstel je het snelste.
  • Probeer er de voordelen van te zien: nu heb je eindelijk de kans urenlang te lezen, terwijl je jezelf daar normaal de rust wellicht niet voor gunt. Nu heb je geen puf voor iets anders, dus geniet er dan ook lekker van!
  • Blijf vooral lachen: pest je vriend of man je normaal regelmatig? Vraag hem dan niet nu heel bezorgd te doen, maar laat hem je fijn alsnog een beetje pesten. Reken maar dat jij om hem kunt lachen en je daardoor stiekem eventjes je pijn vergeet.
  • Ondanks al die positiviteit, blijf je natuurlijk wel ziek. Dus mag je jezelf best een beetje extra verwennen of een beetje extra laten verwennen. Je omgeving hoeft niet continu voor je te rennen, maar een met liefde gemaakte beker thee met honing op z’n tijd kan wonderen doen.

Hoe kom jij je dagen door als je ziek bent?

Één reactie op “Help, ik ben ziek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.