Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Eén oefening om je hele lichaam te trainen

Veel vrouwen trainen hun billen en buik en vergeten daarbij dat het trainen van andere spieren minstens net zo belangrijk is voor een mooi en strak lichaam. Er bestaan gelukkig oefeningen die (bijna) elke spier in je lichaam trainen. De Turkish Get Up bijvoorbeeld.

Door het doen van deze oefening train je meerdere spieren en spiergroepen gelijktijdig en neem je ook spieren mee die je anders makkelijk over zou slaan. Denk bijvoorbeeld aan je schouders. Door deze ook te trainen wordt je lichaam als geheel strakker en gespierder. Verder zorgt deze oefening ook dat je je evenwicht traint. Ook niet verkeerd meegenomen.

turkish_get_up_2

Het waarom is wel duidelijk, maar het doen is natuurlijk een heel ander verhaal. Moeilijk is de Turkish Get Up niet, mits je het goed doet. Begin vooral niet met een te zwaar gewicht want je maakt het jezelf alleen maar onnidig moeilijk. Onderstaand filmpje legt haarfijn uit hoe je de oefening uitvoert en waar je op moet letten. Ga je niet naar de sportschool en ben je niet in het bezit van een Kettlebell, dan is een flesje gevuld met zand ook een goede start om te gebruiken als gewicht.

Zoals te zien in de video zijn de bewegingen van deze work-out niet heel lastig. Toch verbrand je wel veel calorieën en bouw je een sterk lichaam op. Beginnen kan je het best met een set van drie voor beide kanten. Rust tussendoor elke keer een minuut uit.

Q: Ga jij deze oefening proberen?

Afbeelding

Één reactie op “Eén oefening om je hele lichaam te trainen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.