Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Healthy Shake

De avocado, deze zou een slechte naam hebben omdat de groente te veel vet zou bevatten. Vet is de avocado zeker, 85% van de calorieën in deze groente zijn te wijten aan vet. Maar is dat nou zo slecht?

avocado shakeDe avocado is een bron van omega 9 vetzuren, dit zijn wel goede enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze vetten hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte in je bloed. Iedereen heeft cholesterol in het bloed, dit is nodig voor het opbouwen van lichaamscellen en voor het maken van hormonen.

 Cholesterol

Cholesterol is onder te verdelen in twee soorten: HDL, het “goede” cholesterol , deze zitten in onverzadigde vetten en LDL het “slechte” cholesterol , deze vindt je verzadigde en transvetten. Wanneer het LDL te hoog is kan dit schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. Het HDL beschermd het hart en de bloedvaten juist. Daarom is het van belang dat je jouw HDL hoog houd en daarbij het LDL zo laag mogelijk houd.  Aangezien je deze shake binnen een handomdraai op tafel hebt staan zit je al snel op de goede weg om je gezondheid een boost te geven.

Ingrediënten voor 1 shake
1 avocado
400 ml verse sinaasappelsap
Handje diepvries frambozen
Handje blauwe bessen voor de garnering

Benodigdheden
Blender, lepel

Bereidingswijze
Snijd de avocado in de lengte door en draai met je handpalmen allebei de kanten de andere kant op, hierdoor heb je twee helften.  Haal de grote pit eruit en lepel de avocado leeg.

Doe alle ingrediënten in een blender en draai op vol vermogen tot er een romig mengsel ontstaat.

Schenk de shake in een hoog glas en serveer met een paar blauwe bessen.

Q: Wat voor recepten maken jullie met avocado?

3 reacties op “Healthy Shake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.