Categorieën
Food & health Gezond leven

HATSJOEE.. Verkoudheid

Ja hoor het is weer zo ver, rode neuzen en snotlappen overal om je heen. Het verkoudheidsseizoen is weer geopend.  Gewapend met hygiënische handgel en tissues gaan we de strijd aan. Maar kunnen we er ook daadwerkelijk wat aan doen of hangt het in de lucht klaar om toe te slaan?

a_cold_day_for_a_walk-wallpaper-2560x1440Verkoudheid duurt meestal 10 dagen, het wordt veroorzaakt door virussen. Deze virussen bevinden zich in neussecretie of te wel in snot. En daarom zijn deze makkelijk overdraagbaar, dit door niesen, kuchen en neussnuiten. De wel bekende symptomen zijn: koorts, hoesten, hoofdpijn, pijnlijke keel en spierpijn.

Maar wat nu te doen?
Wat met zekerheid niet werkt zijn antibioticakuren, dit omdat het een virus is. De prednison, corticosteroïden inhaler en de welbekende Echinacea zijn medicatie die prima werken voor volwassenen, maar deze werken niet bij kinderen onder de 4 jaar. De welbekende Dampo is voor jong en oud een perfect middel om het hoesten te verminderen en om een betere nachtrust te krijgen.

Vitamine C vermindert verkoudheidssymptomen, het zorgt er dus niet voor dat je verkoudheid over gaat. Ook het zorgen van een goede handhygiëne zorgt voor vermindering van het virus, was daarom vaak en goed je handen zodat je het virus niet verder kan verspreiden . Hierbij hoort ook dat je jouw gebruikte zakdoek steeds weggooit en een nieuwe pakt. Het gebruik van knoflook kan het vaker voorkomen van verkoudheid verminderen maar heeft geen effect op de duur en de symptomen van verkoudheid.

Feitje
Uit onderzoek is gebleken doormiddel van een test betreffende 4 verschillende groepen; geen Echinacea pillen gebruikers, wel Echinacea pillen gebruikers, placebo (dat is een pil die echt helemaal niks doet) gebruikers en de groep die overtuigend in Echinacea geloofde en ook placebo gebruikten. Dat de groepen die helemaal geen Echinacea pillen gebruikten en de groep die placebo pillen kregen beide niet veel langer ziek waren dan de Echinacea gebruikers.Wat voornamelijk meespeeld is dat wanneer je overtuigend geloofd in Echinacea dit meewerkt in het snellere herstel. Hieruit blijkt weer dat gedachtes sterk kunnen meespelen in herstel.

Één reactie op “HATSJOEE.. Verkoudheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.