Categorieën
Fashion Tips

Zo ga je om met een kledingkast

Een overload aan kledingstukken of niet, elke vrouw heeft vroeg of laat het moment te pakken dat ze écht (maar dan ook echt) niet weet wat ze aan moet. Wat ze aan moet met haar kledingkast en letterlijk welke kleding ze moet aantrekken om sappig voor de dag te komen. Het enige wat er dan nog op zit is shoppen. Of zijn er toch andere manieren?

kast1

Naast de momenten dat je niet weet wat je moet aantrekken zijn er ook momenten dat je de perfecte outfit hebt gevonden, en dat in je eigen kledingkast. Houd dit moment vast! Vooral na een shopsessie zit je vol met ideeën. Volledig gevoed met inspiratie ontstaan er in gedachten tientallen setjes door combinaties van nieuwe aanwinsten en kleding die al een tijdje in de kast ligt. Trek alle mogelijke setjes die je kunt bedenken aan om te checken of het ook echt staat en is het een go? Maak er dan een foto van om het moment onuitwisbaar te maken. Maak in de kast een plekje vrij voor de uitgeprinte foto’s zodat je niet eerst je hele telefoon door hoeft te scrollen, maar dat je altijd de foto’s bij de hand hebt op de plek waar je ze het hardste nodig zult hebben. Wanneer je bent uitgekeken op de outfits lenen de foto’s zich uitstekend voor het fotoalbum. Kijk er over tien jaar nog eens naar.

Kate Young, talentvolle styliste van heel wat Hollywood bewoners, verklapte in RTL Boulevard dat ze post-its van vijf leuke outfits op haar kastdeur heeft hangen. Veilige outfits die bij elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Wanneer ze niet weet hoe ze zich moet kleden, of überhaupt geen tijd heeft om daar over na te denken gebruikt ze de combinaties die ze zichzelf vroegtijdig heeft voorgeschoteld. Dus zelfs de styliste der stylisten zit wel eens met de handen in het haar als het om outfits gaat.

kast2

Nog een paar laatste tips die je wellicht doen denken aan je moeder: houd je kledingkast netjes en overzichtelijk, zodat je er met één blik naar binnen aan wordt herinnerd wat je allemaal bezit. En leg ’s avonds voor het slapen gaan alvast de kleren voor de volgende dag klaar. ’s avonds zijn de meeste mensen vaak scherper dan wanneer ze net uit bed komen rollen. Mocht je ’s ochtends toch een beter idee hebben, hé, wie ben jij om dit jezelf te ontzeggen?

Beeld: Weheartit
Beeld: Weheartit

4 reacties op “Zo ga je om met een kledingkast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.