Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Happy New Popcorn

Overweldigd door de cadeaus die gekregen zijn met kerstmis, breekt de laatste gezellige dag van het jaar aan. Oudjaarsavond natuurlijk!! Met vrienden en familie tellen we af naar de 12 uur, waarna we genieten van een lekker glaasje bubbels en we elkaar het allerbeste wensen voor 2015!

popcorn

Maar we moeten wel wat lekkers te knabbelen hebben om deze avond door te komen. En daar zorgt Femme natuurlijk weer voor. Een luchtige snack met een gezond 2015 op het oog, want als healthy snack kan popcorn heel goed. Wij kleden de schaal alleen net iets vrolijker en nog lekkerder aan. Heerlijke popcorn overgoten met witte chocolade en gedecoreerd met vrolijke gekleurde suiker balletjes. Dus laat de oliebollen maar staan en duik in deze lekkere schaal popcorn.

Ingrediënten

  • Maiskorrels
  • 100 gram witte chocolade
  • Gekleurde decoratiebolletjes
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Water

Benodigdheden

Kookpan met deksel, steelpan, spatel, schaal

popcorn 1

Bereidingswijze

Neem een pan en doe vul de bodem met mais, bedek deze met een scheutje olijfolie en zet de pan op het vuur. Zet de pit laag zodat de mais geleidelijk warm wordt, doe de deksel op de pan want ander ligt heel de keuken vol met popcorn.

Wanneer het eerst ‘pof’ geluidje uit de pan komt is de olie heet genoeg en word er popcorn gemaakt. Schud af en toe even met de pan (nog steeds de deksel erop laten). Wanneer er geen geluid meer uit de pan komt mag je deze van het vuur afhalen.

popcorn 2

Neem de steelpan en zet deze op laag vuur. Smelt de witte chocolade samen met een klein scheutje water. Doe je dit niet dan heeft de chocolade de neiging om aan te branden, houdt daarom de chocolade in beweging en blijf constant roeren.

Pak een mooie schaal en vul deze met de popcorn, schenk hier de witte chocolade overheen en maak het geheel af met de feestelijke decoratieballetjes.

popcorn 3

Tip  strooi wat zout over de popcorn heen, zo creëer je verschillende smaken. De zoute popcorn gecombineerd met de zoete chocolade.

 

Femme Magazine wenst jullie een prachtig 2015, dat al jullie wensen uit mogen komen en dat jullie weer mogen genieten van lekkere recepten  hier op Femme.

 

Één reactie op “Happy New Popcorn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.