Categorieën
Food & health Gezond leven

Even geen feestdag = bijkomen

Het is zo’n dag tussen de feestdagen door. Zo’n dag waarop je uitgeblust bent van de afgelopen feestdagen en je weer even je batterij moet opladen voor de komende feestdagen. Je moet weer even in balans komen. Sonja Bakker introduceerde hem al: de balansdag.

groente

Al die suikers van het kerstdiner zijn voor niemand goed. Maar wel heel lekker. En zo lang je maar niet elke dag een kerstdiner, met alles wat daarbij hoort, naar binnenschuift is het nog helemaal zo’n ramp nog niet. Wel is het lekker om na van die dagen vol snoepmomentjes weer even te acclimatiseren. Las daarom een sapdag of een groente-en fruitdagje in.

Groente- en fruitdag
Een groente- en fruitdag is niet speciaal om af te vallen. Het is namelijk niet zo dat één zo’n dag al het gesnaai compenseert en dat alle kerstkilo’s er per direct afvliegen. Dus haal je maar niks in je hoofd. Zo’n dag is puur om het lichaam weer op te peppen. Alle rotzooi eruit, alle vitamines erin. Sommige mensen detoxen en drinken de hele dag sapjes. Toch zit detoxen wat ingewikkelder in elkaar dan puur het drinken van sapjes. Daarom kiezen wij liever voor het eten van groete en fruit gedurende de dag. En het is maar één dagje. Maximaal twee als je merkt dat je nog een extra dag hebt.

groente2

Vitamines
Zo’n dag begin je met een flinke portie fruit om de motor aan te zwengelen. Al het fruit wat voor die dag op het menu staat proberen we voor 12:00 uur te eten. Hier zitten namelijk de meeste suikers in en wanneer je het voor 12:00 uur eet is het die zelfde dag nog wel een keer verbrand. De rest van de dag vullen we onze buik met groentes. Niet alleen sla, er is genoeg variatie in aan te brengen. Denk aan bieten, of gebakken paprika met tomaat, wat zwarte bonen en een heel klein beetje mais (niet te veel in verband met de suikers), een beetje chili- en paprikapoeder erover en je hebt ineens een Mexicaans maaltje. Afvallen doe je er waarschijnlijk niet van, maar aan het einde van de dag weet je zeker dat je genoeg vitamines in je lijf hebt om door te buffelen naar het volgende feestmoment.

Beeld, beeld

2 reacties op “Even geen feestdag = bijkomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.