Categorieën
Food & health Gezond leven

Done!

Wij vrouwen hebben er talent voor: paginalange to do-lijstjes opstellen en ze nóóit afkrijgen. We raken gestresst als we zien wat er nog allemaal moet gebeuren en worden boos op onszelf omdat we het niet gehaald hebben alles te doen.Echt ontspannen op de bank zitten kunnen we vervolgens niet, want dat hebben we niet verdiend! Herkenbaar? Draai de boel dan om!

 

Done!

Steeds focussen we ons op alles wat we niet gedaan hebben, maar vergeten daarbij te kijken naar wat we wél gedaan hebben! Je mag jezelf best een schouderklopje geven voor alles wat je wél af hebt gekregen. Gun jezelf daarom eens de ruimte om de boel om te draaien: in plaats van een ’to do-list’, maak je een ‘done-list’!

Hoe werkt dat? Stiekem weet je echt wel wat belangrijk is: als iets écht prioriteit heeft en niet gedaan moet worden, vergeet je dat zeker niet. Probeer daarom eens niet allerlei doelen voor jezelf te stellen, maar kijk eens wat je allemaal bereikt als je jezelf op een dag gewoon de tijd gunt van alles te doen. Maak dus géén to do-list, ook al weet je dat er van alles moet gebeuren. In plaats daarvan ga je gewoon lekker aan de slag! Neem vervolgens een moment de tijd om een heel ander soort lijstje op te stellen: schrijf bovenaan je lijstje ‘Done’ en noteer daaronder alles wat je vandaag gedaan hebt. Zie je dat dat veel meer is dan je voor je gevoel hebt gedaan? Wees dus trots op jezelf! Ook al heb je misschien niet alles gedaan wat je wilde doen, je hebt wél veel gedaan.

Deze methode zorgt er misschien niet direct  voor dat je meer gedaan krijgt, maar het zorgt er wel direct  voor dat jij een veel beter gevoel over jezelf krijgt. Daardoor kun je beter ontspannen, krijg je meer energie en kun je uiteindelijk veel meer doen! Steeds wanneer je ziet hoeveel je bereikt hebt, weet je dat je hard gewerkt hebt. Wat je die dag niet hebt kunnen doen, komt vanzelf een andere dag wel op de ‘done-list’ te staan. Vanavond echter, mag je jezelf rust gunnen, want dat heb je wél verdiend!

Zo, even mijn pen pakken.. Artikel schrijven: done!

Heb jij wel eens een ‘done-list’ gemaakt?

2 reacties op “Done!”

Ik vind het wel een positieve benadering om te kijken naar wat je wel gedaan hebt in plaats van wat je allemaal nog moet doen. Een goed advies dus de “done list”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.