Categorieën
Food & health Sport & work-outs

De 6 leukste manieren om fit te blijven

Niet iedereen staat te popelen om de sportschool binnen te stormen. En zeker niet iedereen heeft de juiste instelling om dat sporten thuis te doen. Zoek een manier om fit te blijven waar je plezier in hebt, zodat je jezelf niet aan je haren naar de sportschool hoeft te sleuren, maar dat je er zelfs naar uitkijkt om weer te mogen sporten, waardoor je zelf actie onderneemt. Het kan.

bik1

Door te bewegen word je en blijf je fit, waardoor je een stuk lekkerder in je vel zit. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om plezier te hebben met sporten. Je moet ze alleen even weten.

Lachen
Met lachen verbrand je 50 tot zelfs 100 calorieën per uur. Dat is afhankelijk van de intensiteit waarmee je het uitvoert en de houding die je erbij aanneemt. Je spant je buikspieren ermee aan en het maakt ook nog eens een stofje aan in je hersenen waardoor je je vrolijk en goed voelt. Zal dat het slanke lichaam van Cara Delevingne verklaren? Want als we haar Instagram-pagina mogen geloven komt zij aan lachen niks te kort.

Surfen
Voor een bikinibody moet je bikinisporten gaan doen. Dat klinkt best logisch toch? Het kost even wat tijd en moeite voordat je het surfen onder de knie hebt, maar ook door het van de plank afvallen en er weer opspringen en er vanaf vallen en er weer opspringen blijf je fit. Als je het eenmaal onder de knie hebt verbrand je gemiddeld zo’n 150 tot 300 calorieën per uur.

Tennissen
Dat heen en weer rennen op de tennisbaan heeft zo zijn voordelen. Je verbrandt met deze sport namelijk ongeveer 300 tot 500 calorieën per uur. En met een beetje geluk is je trainer ook een extra motivatie om op de baan te gaan staan.

Voetballen
Wanneer je een uur lang voetbalt, ben je ongeveer een uur alleen maar aan het rennen. Hup, hup, achter die bal aan. Daarmee verbrand je zo tussen de 500 en 600 calorieën. Geen wonder dat al die profvoetballers zo mooi -hoe zeggen we dit subtiel?- uitgebalanceerd zijn.

Skeeleren
Houd de vaart erin en je verbrandt ongeveer tussen de 400 en 500 calorieën per uur. Stippel een leuke route uit en je snuift meteen een stukje cultuur op. Multitasker!

Zwemmen
Afhankelijk van welke slag je gebruikt tijdens het zwemmen kun je tussen de 300 en 600 calorieën verbranden.

Het aantal caloriëen loopt per sport nogal uiteen. Dit heeft alles te maken met de intensiteit die kan verschillen en het lichaamsgewicht dat kan verschillen. Iemand met een hoger lichaamsgewicht zal per handeling meer calorieën verbranden dan iemand die in hetzelfde tijdsbestek dezelfde handeling uitvoert met een lager lichaamsgewicht.

Q: Op welke manier blijf jij het liefste fit?

Beeld

 

2 reacties op “De 6 leukste manieren om fit te blijven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.