Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Dadel balletjes

Een gezonde snack is nog moeilijk te vinden in de winkels. In natuurwinkels kom je wel veel producten tegen die minder conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers bevatten maar toch zijn ze er. En om jezelf lekker bezig te houden is het allerleukste natuurlijk om je eigen tussendoortjes te maken die ook weer lekker gezond zijn.

dadel balletjes

Een handvol gezonde producten zorgt voor een lekker snack. Hiervoor gebruiken we dadels, noten en kokos; een gouden combinatie als je het ons vraagt. De dadels zorgen voor de zoete smaak en geven je daarbij een boost van vitamine A en mineralen zoals: ijzer, fosfor en magnesium. Met de zelfgemaakte pindakaas brengen we de balletjes op smaak en krijgen ze de juiste structuur. Op plakhanden te voorkomen en voor een extra smaaktwist  rollen we ze als laatste door de geraspte kokos. Verwen jezelf en probeer snel deze heerlijke en gezonde dadel balletjes.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 125 gram dadels
  • 100 gram gebrande amandelen
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl kaneel
  • Geraspte kokos

Benodigdheden

Keukenmachine, mengkom, bord, lepel

Bereidingswijze

Snijd de dadels in stukjes en maal deze samen met de noten in de keukenmachine. Zorg dat deze goed gemalen worden. Neem het gemalen mengsel en doe deze in een mengkom. Voeg hier een theelepel kaneel aan toe en roer dit goed door. Voeg daarna de pindakaas en kneedt met je handen alles goed door elkaar.

Draai van de hele massa balletjes en rol ze door de kokos op een bord. Plaats ze in de koelkast om op te stijven en bewaar ze in de koelkast. Zo heb jij voor de hele week een healthy snack op voorraad.

2 reacties op “Dadel balletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.