Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Compressed deo: dezelfde hoeveelheid deo maar dan kleiner

Jij denkt zeker dat je allemaal mini’s voor je neus hebt, maar je zit er hartstikke naast. De verpakking mag dan wel mini zijn, maar de inhoud is precies hetzelfde als van de deo’s die je gewend bent uit de “oude” grote verpakkingen. De inhoud van deze deo’s is namelijk compressed. comp1

Waarom?
Compressed klinkt als samengeperst en dat is het ook. Onderzoekers hebben er zes jaar over gedaan om uit te vinden hoe je dezelfde hoeveelheid deodorant in een kleinere verpakking kan krijgen. Dit wilden ze namelijk omdat je dan maar de helft van de verpakking nodig hebt, waardoor je ook minder van de verpakking hoeft te produceren, waardoor er minder gewicht en volume getransporteerd hoeft te worden en daardoor is er weer minder CO2-uitstoot wat allemaal voordelen heeft voor het milieu.

comp3

Maar hoe doen ze dat toch?
De inhoud van een grote deo-fles hebben ze samengedrukt in een flesje dat de helft zo klein is en dat wordt compressed genoemd. Door dat samenpersen van de deo wordt de druk in het flesje vergroot waardoor het makkelijker uit de fles komt en er minder drijfgas nodig is. Ook de kop van de verpakking is aangepast waardoor dezelfde hoeveelheid uit de bus kan komen als anders.

comp7

Ons voordeel
De maat van een mini is veel makkelijker mee te nemen dan een grote variant. En -belangrijk voor de reisliefhebbers-: hij mag mee in de handbagage, want de teller blijft netjes onder de 100 ml. De prijs blijft hetzelfde, dus daar hoeven we niet wakker over te liggen. Je hoeft niet anders te spuiten, want de hoeveelheid die je eruit spuit blijft gelijk. Je kunt gewoon de gemiddelde spuittijd van 3 seconden per oksel aanhouden. Het zou kunnen dat je geneigd bent om langer te spuiten, omdat de deo zachter aanvoelt, maar dat is dus niet nodig. Een andere verandering is dat de deo niet meer zo akelig koud op je oksel terecht komt als je ’s ochtends nog met één been in dromenland staat en nog een beetje aan de wereld moet wennen. Dat is een resultaat van het gebruik van minder drijfgas. En wat we hebben opgemerkt tijdens het testen is dat je na een avondjes stappen geen raar deo-luchtje krijgt. Soms reageert het drijfgas op je huid door een zurige geur op te wekken tijdens hardnekkig dansen of intensief sporten. Geloof ons: we hebben gedanst tot we erbij neervielen en dat zure, penetrante geurtje dat we zo haten bleef uit. Jeej!

comp6

De compressed verpakkingen zijn te herkennen aan een groene rand aan de bovenzijde van de bus. Zo kun je niet misgrijpen naar een mini.

comp4

Inmiddels zijn er twee varianten voor vrouwen op de markt: Rexona en Dove, en twee varianten voor mannen: Rexona, Dove en Axe.

comp5

Ook de oude verpakkingen kun je nog vinden in de winkelschappen, maar die maken langzaam maar zeker plaats voor de compressed verpakkingen. Binnen drie jaar zullen alle deo-verpakkingen vervangen zijn door een kleine verpakking. Dit duurt zo lang omdat de fabrikant mensen ruim de tijd wil geven om aan het idee te wennen.

De compressed verpakkingen zijn nu al in heel veel (zo goed als alle) drogisterijen verkrijgbaar voor dezelfde prijs als de deodorant met de oude verpakkingen.

Q: Ben jij ook zo enthousiast over dit concept?

18 reacties op “Compressed deo: dezelfde hoeveelheid deo maar dan kleiner”

De compressed variant is zeker 3x sneller leeg! Leuk idee, waardeloze uitvoering die alleen gedaan is om nog meer geld te kunnen verdienen, ben ik bang. Hoop zeer zeker dat de oude, normale variant voorlopig ook nog te koop blijft en niet dat ze compleet overstappen op de compressed varianten.

Volgens de reclame krijg je geld terug als je klachten hebt? 4x een klacht ingediend, nog nooit iets van gehoord! Waardeloos dit…

Hi allemaal,

Wat gek dat velen de compressed deo zo anders ervaren dan wij. We hebben de compressed deo en een normale deo naast elkaar gebruikt om goed te kunnen oordelen. Het is overigens geen gesponsord artikel, maar het artikel is puur geschreven op onze mening en omdat we het oprecht een fijn concept vinden. Natuurlijk is onze mening ook maar een mening, en heeft iedereen een eigen ervaring. Het is alleen maar goed dat er ook andere kanten van de deo worden belicht.

Groetjes,

De redactie van Femme Magazine

Ik ben het met Bart en de rest volledig eens, ze maken kleinere verpakkingen, 3 x sneller leeg en
kosten ook nog hetzelfde of meer.
Ook de druk valt sneller weg en je geld terug krijgen hahahahhahahahah, helaas.
Ik heb er nu 5 geprobeerd en gebruik al jaren de normale verpakking, dus heb genoeg vergelijkings- materiaal gehad, de compressed zijn veel sneller leeg, ook voelt het anders.
Back to basic, gewoon de oude verpakkingen gebruiken, wat wel een pluspunt is de dop, daar had je in het verleden wel problemen mee, maar die zitten nu ook op de normale spuitbussen.
Ik snap de insteek wel, voor het milieu etc…, maar belazer dan niet de boel
Als ze bij Axe toch door zetten, wordt het gewoon een ander merk.

Bijzonder slecht product. Gaat absoluut niet zo lang mee als de grotere versie.
Leuke marketing truc en dubbel kassa voor de multinational Unilever. Waar blijft tegenwoordig de KLANT? Is die alleen goed om ergens in te trappen en meer te betalen? Heb enorm genoeg van die graaiers.

Gaat het langs iedereen heen dat met een kleinere verpakking er verhoudingsgewijs meer verpakking per inhoud wordt weggegooid? Beter zou zijn om in de grotere verpakking meer deodorant te stoppen, nu heb je alleen maar meer afval!

Ik zou zeggen weeg de twee varianten, en je ziet dat t niet klopt. De kleine versie zou evenveel moeten bevatten als de grote, echter veel minder gewicht….dus uiteindelijk evenveel afval.

Je voelt niet dat je het op spuit maar het stuift gigantisch! !!! Je moet het in de buitenlucht opdoen anders krijg je het gigantisch benauwd. Echt heel erg jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.