Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Chocodream

New years resolutions! Ze staan weer voor de deur te wachten totdat je er iets mee gaat doen. En welke staat dit jaar weer bovenaan de lijst….? Afvallen natuurlijk. Want wie wilt er nou niet een paar pondjes kwijt?

shake

Want na die workout moeten we het lijf natuurlijk weer voeden, maar waarom ook alweer.. want we willen die kilo’s toch juist kwijt? Tijdens die intensieve training en dan hebben we het over krachttraining. Maak je jouw spiervezels steeds kapot, om deze te kunnen herstellen moet het lichaam het weer opnieuw opbouwen. En hier komen de eiwitten bij kijken want de eiwitten zijn de bouwcellen van ons lichaam.

Na de training willen we dat de ‘beschadigingen’ die we hebben opgelopen hersteld worden. hiervoor moeten er eiwitten gegeten worden, deze bouwen als het ware je lichaam weer verder op. De meest ideale inname is 20-40 gram eiwit binnen het uur na de training. Meer innemen heeft geen zin want dit kan je lichaam niet verwerken tot bouwstof.

Deze shake zorgt voor een optimale inname van de juiste hoeveelheid eiwitten en vitaminen en mineralen. Zodat jij het jaar gezond in kan gaan.

2015

Een heerlijke shake gemaakt van banaan waardoor je gelijk weer genoeg energie heb, romige kwark en pure cacao poeder. Want ook in 2015 houden wij van chocolade en laten we deze echt niet staan.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 4 el magere Franse kwark
  • 2 tl cacaopoeder
  • Framboos

Benodigdheden

Blender

Bereidingswijze

Deze shake kost ook belachelijk weinig tijd dus ‘no excuses’  om niet gezond te eten.

Neem de blender en vul deze met banaan, kwark en de cacao.

Mix het tot een romig mengsel. Schenk dit in het glas en garneer het met een frisse framboos.

Succes met alle voornemens voor 2015 en dat ze allemaal maar mogen lukken!

2 reacties op “Chocodream”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.