Categorieën
Food & health Gezond leven

Chia Power

Chiazaden, het wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Veel mensen weten dat het gezond is, maar weten ze ook waarom…?

chia zaadChiazaden zijn een bron van eiwitten, omega 3 vetzuren en zitten boordenvol vezels. De zaden bevatten ook calcium, dit zorgt voor sterkere botten hierdoor voorkom je osteoporose. Ook bevat het fosfaat, dit is nodig om eiwit  te verteren in je lichaam welke weer nodig is voor cel opbouw en cel vernieuwing. De zaden zorgen er tevens voor dat de vertering in je maag langer duurt, waardoor je voedingsstoffen beter opneemt en ook langer een vol gevoel hebt. Wanneer je de chia zaden oplost in water word het een soort gelei, deze gelei kan ervoor zorgen dat je bloedsuiker niet snel stijgt, dit is voor voornamelijk diabetespatiënten een pluspunt

De zaden zijn smakeloos dus je zult ze niet proeven, ze zijn gemakkelijk toe te voegen aan je voeding waardoor je de maaltijd kan verrijken. Je kunt ze over een salade strooien, aan een smoothie, yoghurt, kwark of havermout toevoegen , maar je kunt het ook gebruiken om boter of andere vetten te vervangen tijdens het kook- en bakproces. Belangrijk punt is dat wanneer je chiazaad toevoegt aan vocht deze nog zal uitzetten, dus wanneer je de zaden toevoegt aan een maaltijd deze nog in de maag zullen uitzetten waardoor je een vol gevoel kan krijgen.

Gebruik 1 eetlepel chiazaad per dag, voor gebruik deze eerst laten weken totdat er een gelei ontstaat. Deze is dan gemakkelijk te doseren en ook makkelijker op te nemen voor het lichaam

Chiazaad is dus het nieuwe Superfood, het is een snelle en makkelijke manier om voedingsstoffen binnen te krijgen. Binnenkort zal er op Femme magazine ook een lekker recept komen te staan zodat jullie er zelf ook mee kunnen experimenteren.

Je kunt chiazaad kopen in veel biologische winkels en natuurwinkels.

2 reacties op “Chia Power”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.