Categorieën
Food & health Recepten

Boterkoek

Gelukkig eten we dit niet elke dag want het is een op zichzelf staande zonde, maar wanneer we dit lekker wel doen dan wanen we ons in de zevende hemel. Want deze koek is zoo lekker, vol van smaak, smeuïg. Het water loopt ons gelijk in de mond wanneer we deze op tafel zien staan.

boterkoek goede

Het is niet te moeilijk om te maken en je hoeft ook niet lang te wachten totdat je de koek uit de oven kunt halen, klaar om op te eten. Het voordeel van deze koek is dat je altijd genoeg hebt voor een groot gezelschap. Je kunt er mooie kleine porties van snijden, zo heb je altijd meer dan genoeg of met een lekker blok de bank op kruipen, jouw keuze, geniet ervan.

Ingrediënten

  • 250 gram zachte roomboter
  • 200 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 tl citroenschil
  • 3 eieren
  • Handje amandelschaafsel

Benodigdheden

Handmixer, mengkom, lepel, siliconenkwastje, vork, vierkant bakblik, bakpapier

boterkoek geheel goede

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de mengkom met de zachte roomboter in stukjes, suiker, citroenschil en twee eieren en meng dit met de handmixer romig.

Voeg de bloem toe en meng het geheel goed met je handen. Kneed het deeg tot een bal en halveer deze.

Bekleed het bakblik met het bakpapier en neem de helft van het deeg. Leg dit op de bodem van het blik en verspreid dit, zorg dat de laag overal even dik is. Je kunt het gemakkelijk verdelen door een lepel te pakken, deze nat te maken en met de bolle kant het deeg te verspreiden.

Verkruimel het amandelspijs en verdeel deze over de laag boterkoek, hier bovenop komt de rest van het deeg. Verdeel deze weer gelijkmatig met de bolle kant van een lepel en strijk de bovenkant mooi glad.

Klop een eitje en bestrijk de boterkoek met een siliconenkwastje, dit zorgt voor een mooie glans. Met een vork kun je een leuk figuurtje maken op je koek.  Bestrooi de bovenkant eventueel met een handje amandelschaafsel als extra toevoeging.

Bak de boterkoek mooi bruin in ongeveer 35 minuutjes op 180 graden. Wanneer deze klaar is laat nog even afkoelen en dan is tijd om lekker aan te snijden.

Wanneer je deze koek niet helemaal op kunt kan je deze ook invriezen, snijd er porties van en vries in. Je kunt ze zeker voor drie maanden goed houden en wanneer je een trek hebt in een stukje kun je deze in de magnetron lekker opwarmen.

 

 

2 reacties op “Boterkoek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.