Categorieën
Beauty Lichaamsverzorging

Lovea BIO Suncare

Het lijkt wel zomer! En dat in maart. Even omschakelen. De kledingkast wordt overhoop gegooid waarbij we kleren passend bij het weer selecteren. Slippers? Waarom niet?! Het kan! Zonnebril: check! Mouwloos shirt kan er ook nog wel bij. Vergeten we nog iets? Ja, zonnebrand! Het lijkt zo’n onschuldig, schattig zonnetje, maar niks is verraderlijker dan de lentezon.

Lovea1

Op de redactie kwam biologische zonnebrandcrème van Lovea BIO Suncare binnen. Hier leek het ons nog wat vroeg voor. Alsof ze een vooruitziende blik hadden verscheen de zon, met temperaturen die wel heel erg zomers aandoen. Dat wordt testen. Hopelijk alleen de zonnebrand en hoeven te geen gebruik te maken van de bijgeleverde after sun.

Lovea2

Het is je misschien al opgevallen dat de normale factor steeds hoger wordt. Dat heeft er alles mee te maken dat we bewuster zijn gaan leven. Ook op het gebied van de zon. De gemiddelde Nederlandse huid heeft minimaal factor 30 nodig. Factor 50 lijkt overdreven, maar dat is het zeker niet. Hier geven we in de zomer de voorkeur aan, voor deze lentezon is factor 30 beschermend genoeg. En daarbij: kun je overdrijven als het op je gezondheid aankomt?

Lovea3

We smeerde ons stevig in. Beide factors ondergingen de test. En beide zonnebrand crèmes lieten een witte gloed achter tijdens het smeren. Irritant! Oh nee, het vervaagt meteen nadat je helemaal bent ingesmeerd. Super handig om te zien welke delen je hebt overgeslagen. Ze ruiken naar echte zonnebrand met een kokos-achtige walm. Een geur die doet denken aan hagelwitte stranden omringd door palmbomen en zwembaden voor met badgasten. Deze geur is op volledig natuurlijke wijze verkregen. Net als alle andere ingrediënten van de producten van dit merk.

Lovea4

De After Sun is een semi-doorzichtige vloeistof die makkelijk uitsmeert door de vloeibaarheid. Het taal geen witte gloei achter, plakt niet en verkoelt ook zonder daarvoor te hoeven verbranden. Lekker verfrissend als je net uit de warme zon stapt.

Lovea5

Lovea BIO bestaat alleen maar uit natuurlijke ingrediënten. Een groot voordeel voor iedereen die allergische is voor parabenen, siliconen of synthetische geur- en kleurstoffen. Want dat zit er allemaal niet in. Ook de zonnefilters zijn door onze eigen moeder natuur ontwikkeld: minerale zonnefilters. En deze filters hebben nogal wat voordelen: ze werken direct in plaats van dat ze een inwerktijd nodig hebben, ze blijven op de huid liggen en trekken er niet in, de werking neemt na het smeren niet af (hoewel we vinden dat we met deze uitspraak, ze het wel beweren, voorzichtig moeten zijn, ook al wordt beweerd dat het klopt. Voor de zekerheid smeren we na twee uur nog even bij, beter het zekere voor het onzekere.), en de houdbaarheid neemt niet af tot de aangegeven uiterste houdbaarheidsdatum. Als er één jaar op de verpakking staat is het product ook echt een jaar houdbaar en dan is de factor niet na een jaar gehalveerd zoals bij veel andere merken. Je hoeft dus niet elk jaar een nieuwe verpakking te kopen.

De producten van Lovea zijn verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, De Tuinen en diverse zelfstandige drogisterijen en natuurwinkels. Lovea BIO Sun Spray SPF 30 is verkrijgbaar voor €16,99, Lovea BIO Spray Kids SPF 50 Disney is verkrijgbaar voor €18,99 en Lovea BIO After Sun Milk is verkrijgbaar voor €13,99.

Één reactie op “Lovea BIO Suncare”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.