Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Boksen als een beest

Voor de agressievelingen onder ons is boksen een workout like heaven. En ook als je wat kilo’tjes wil verliezen val je met je neus in de boter wanneer je je entree maakt in de boksring.

Conditioneel
Doordat je ongeveer elke spier die je lichaam op de been houdt, aanspant en tegelijkertijd die spieren ook nog eens volop in beweging brengt, ontstaat er een behoorlijke portie actie in de taxi. Aan slome slakken is geen behoefte. Elke beweging gaat up-tempo. Een sneltreinvaart die je conditie behoorlijk op de proef stelt.

Get focused
Tijdens de vechtoefeningen ben je gefocust en zit je met je gedachten in het spel. Je hebt geen eens tijd om überhaupt na te denken hoe lang de oefening nog zal duren. Want je bent alleen maar bezig met winnen. Of het nou van je tegenstander is of van de boksbal, je wil winnen. Jezelf overwinnen. Altijd beter willen worden. Deze strijd ga je automatisch aan.

Burn baby burn
Dit alles zorgt ervoor dat je met een uurtje boksen (sparren) gemiddeld, schrik niet, 570 calorieën verbrandt. Dat is meer dan het dubbele van een gemiddelde andere workout waarbij je intensief traint.4

Q: Zou jij wel eens in de boksring willen staan?

Bron: Calorieenverbranden.nl
Beeld: Tumblr

Één reactie op “Boksen als een beest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.