Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Lust jij ook een kopje thee?

Thee is te verkrijgen in ontelbaar veel varianten, van earl grey tot rooibos en van de smaken aarbei tot aan honey lemon ginseng thee. Veel theesoorten worden gedronken tijdens het dagelijkse thee uurtje, pauze en noem maar op, de theedoos tot de nok toe gevuld met diversiteiten. Maar waarom nou niet standaard kiezen voor een gezonde variant met gunstige effecten?

groene thee foto

Groene thee werd vroeger gebruikt als traditioneel medicijn in landen zoals China en India om bloedingen tegen te gaan, wonden te helpen helen, lichaamstemperatuur te reguleren en om hartziekten te verminderen Uit recente studies blijkt dat groene thee potentiele positieve effecten heeft op gewichtsverlies, leverziekten en op diabetes type 2.

Groene thee word beschouwt als één van s ’wereld gezondste drankje. Het extra pluspunt is dat deze variant het hoogste gehalte aan antioxidanten bevat van alle soorten thee. Deze antioxidanten heten polyfenolen en deze hebben anti- ontsteking en anti-kankerverwekkende effecten. Het zorgt ervoor dat de vrije radicalen (dit zijn de afvalstoffen die ronddwalen in je bloed) worden opgenomen en worden afgescheiden door je lichaam. Nou dames reden te meer om lekker te gaan theeleuten.

Je kunt tegenwoordig groene thee in vele variaties krijgen zoals: in poedervorm, capsules, vloeibaar extract en lekker makkelijk in een flesje. Maar geen van alle valt te vergelijken met het zelf gebrouwen mengsel, het dagelijkse kopje thee. Hiervan is de concentratie het sterkst en hier zijn geen kunstmatige (zoet)stoffen aan toegevoegd, dit is absoluut wel het geval in de groene thee drankjes en poedertjes. Het is ook nog eens vele malen goedkoper om gewoon een pakje thee te kopen in de supermarkt dan de “gezonde” varianten die andere winkels aanbieden. Maar commercieel gezien is dit natuurlijk niet interessant voor de aanbieders die jouw vertrouwen willen winnen om hun toverdrankjes te kunnen verkopen.

Heerlijke tip voor het komende lenteweer

Ook met het lenteweer kun je gewoon genieten van groene thee. Je hoeft niet puffend in de hitte aan je kokend hete kopje te nippen, maar wij hebben een lekkere frisse variant voor jullie.

lemon_and_mint-t2

Ingrediënten

  • 1,5 liter water
  • 2 zakjes groene thee
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • eventueel een paar takjes verse munt

Neem een grote glazen waterkan en laat de 2 theezakjes in het water trekken totdat de thee op smaak is.

Snijd de citroen en sinaasappel in grove stukken en pers deze uit boven de kan thee.

Laat deze afkoelen en voeg als laatste de verse munt toe.

Om ijskoud te serveren kun je ijsklontjes aan de kan toevoegen.

En et voilà, een heerlijk gezond en fris lentedrankje.

 

 

Één reactie op “Lust jij ook een kopje thee?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.