Categorieën
Food & health Gezond leven Recepten Sport & work-outs

Baked Banana

Heb je dat ook wel eens dat je opeens zoveel zin hebt in iets ontzettend lekkers en wanneer je dan de keukenkastjes open maakt helemaal niks je kan verblijden. Ja, zo is dus dit heerlijke gebakken banaantje ontstaan. Je hebt niet veel nodig om iets lekkers te kunnen maken.

baked banana

Met maar twee ingrediënten maak jij een heerlijke verantwoorde snack, dus je hoeft je ook niet schuldig te voelen na het snacken. De oh zo standaard banaan veranderd binnen een handomdraai in een exotisch hapje.

Veel dames zouden liever geen bananen eten omdat deze calorierijk is en je er dik van word. Nou laten we dat fabeltje even de wereld uit helpen. Ja bananen zijn calorierijk, één banaan bevat ongeveer 125 kcal. Maar neem eens een appel, deze bevat 80 kcal en deze durven we zonder blikken of blozen te eten, hier denken we niet van “oh hier word ik dik van”. Wanneer we een appel eten denken we alleen maar aan de vitamine die deze bevat en laat nu de banaan degene zijn die het meeste vitaminen bevat.

De banaan bevat vitamine en mineralen zoals: ijzer, selenium, calcium, vitamine A en vitamine C (meer dan de appel). Ook niet te vergeten is banaan rijk aan kalium, dit is een mineraal die zorgt voor een optimale bloeddruk. Ook is het nodig voor het samentrekken van spieren.

banana-t2

Wij zien geen reden waarom deze gele kromme vriend niet op de fruitschaal zou mogen liggen. Naast dat het een heerlijke zoete fruitsoort is, is het ook een perfecte pre- workout snack, juist door de calorieën die het bevat geeft het jouw lijf voldoende energie om een lekkere workout te kunnen volbrengen.

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 2 bananen
  • Cacaopoeder
  • poedersuiker

Benodigdheden

Snijplank, mes, aluminiumfolie, zeef

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de banaan, waarbij je maar één gedeelte van de schil verwijderd waardoor de hele banaan in de resterende schil blijft liggen.

Maak een bedje van aluminiumfolie waarop je de banaan plaatst.

Leg deze in de oven voor 10 minuten. Draai na 10 minuten de oven op de grillstand en grill de banaan voor nog 5 minuten.

Haal de banaan uit de oven en zeef er wat cacao en eventueel poedersuiker overheen. Zo is jouw snack binnen een handomdraai klaar.

2 reacties op “Baked Banana”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.