Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Back to School Meal

Een nieuw schooljaar staat voor de boeg en enkele van jullie zullen op kamers gaan in een vreemde stad vol met nieuwe mensen om een nieuw avontuur te gaan starten. Daar hoort bij dat je ook elke avond een warm maaltje moet gaan bereiden. Om mama’s keuken niet te hoeven missen staat er een simpele maar oh zo lekkere aardappelschotel op het menu. prei chorizo

Als oer Hollanders lusten wij graag onze aardappelen, ze zijn niet weg te denken uit onze keuken. Hollandse pot maken we met deze jongens en wie bij oma in het pannetje kijkt ziet dat de piepers alweer aan het koken zijn. De jongere generatie is hier toch wat vanaf gestapt, zodra zij de vleugels uitslaan en zelf de inkopen moeten doen zie je vaak dat er toch gekozen wordt voor pasta of rijst. De piepers zijn dan toch de oren uit gekomen en het is tijd voor vernieuwing. Maar vergeet de Eigenheimer, het Bintje, de Bildtstar en de Nicola asjeblieft niet want je kunt er heerlijke creaties mee maken en hiervoor hoef je ze niet zoals grootmoeders te koken.

Deze simpele schotel is makkelijk te bereiden en ook snel aan te passen naar grotere porties. Dus wanneer er toch nog een vriend(in) of studiegenoot een vorkje mee wilt prikken kan deze gewoon aanschuiven.

Ingrediënten

  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 Chorizo worst
  • 250 gram champignons
  • 3 preien
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Koekenpan, wok, snijplank, mes

Bereidingswijze

Bak de voorgekookte krieltjes in een grote koekenpan met drie eetlepels olijfolie goudbruin. Roer de krieltje geregeld om en binnen 20-25 minuten zijn je krieltjes gaar gebakken.

Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in de koekenpan, er komt aardig wat vet uit de worst, dit geeft dadelijk een heerlijke smaak aan de krieltjes dus behoud deze in de pan. De chorizo bevat al knoflook, maar we willen toch nog een extra scherpe smaak, dus voeg er twee tenen fijn gesneden knoflook aan toe en bak deze mee bij de chorizo. Snijd de champignons in stukjes en voeg deze toe aan de chorizo. Laat deze meebakken totdat deze gaar zijn.

Halveer de prei en spoel deze schoon onder de kraan, snijd ze daarna in ringen. Roerbak de prei mee met de chorizo, dit heeft ongeveer 5-7 minuten nodig. Wanneer de prei wat zachter is geworden voegen we de gebakken krieltjes toe. Nu heb je binnen een handomdraai een heerlijk en makkelijk gerecht op tafel staan. Eet smakelijk.

Één reactie op “Back to School Meal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.