Categorieën
Food & health Gezond leven

5 tips tegen een herfstdip

De dagen worden korter, de temperatuur gaat omlaag en het weer wordt grauwer, de blaadjes vallen van de bomen; niet echt redenen om vrolijk van te worden. Veel mensen zijn dan ook gevoelig voor een herfstdipje. Voorkom zo’n dip en sla jezelf door de herfst heen.

herfst

1. Ga sporten. Ja alweer. 
Hoe fanatiek je je in het begin van de zomer ook inzette om strak in bikini te passen, van dat fanatisme is weinig meer te merken zo aan het einde van het zonnige seizoen. Onder het mom van “Nu is het nog terrasweer, nu moeten we er nog van genieten met bier, wijn en veel te veel snacks” werd in menig geval de zomer afgesloten. Niet heel erg bevorderlijk voor de lijn. En ook niet heel erg bevorderlijk voor je humeur als je met hangende schoudertjes je spiegelbeeld bekijkt die zich weer eens niet heeft in weten te houden. Vlecht daarom sporten weer in je leven. Sta een half uurtje eerder op om een rondje te hardlopen of combineer een buikspierkwartier met een potje cardio. Stel het avondeten een half uurtje uit om eerst nog even te kunnen sporten. Echt, iedereen kan tijd maken voor beweging. Door te sporten maak je stofjes aan in je hersenen waardoor je je beter, energieker en vrolijker voelt. En door het mooiere lijf wat je eraan overhoudt voel je je zelfverzekerder.

2. Chlorella
Voeg chlorella toe aan je voedingspatroon. Deze superfood geeft meer energie (wat erg welkom is in de herfst) en het vult je lichaam aan met een dosis vitaminen en mineralen die je maar al te hard nodig hebt nu je weerstand verslapt, het kouder wordt en allerlei vervelende virussen weer op de loer liggen.

3. Herfstoutfit
Shop een leuke herfstoutfit. Oké, het is misschien maar tijdelijk, maar van je nieuwe aanwinsten krijg je een fijn, energiek gevoel. Door te shoppen maak je adrenaline aan. Ook zie je tijdens het shoppen één van de leukere kanten van de herfst.

4. Positieve kant
Probeer dit nieuwe seizoen van de positieve kant te bekijken: je kunt lekker bij de kachel zitten, je kunt prachtige (bos)wandelingen maken -als het niet regent dan, de straten worden weer behangen met lichtjes, de feestdagen komen steeds dichterbij. Als je het zo bekijkt biedt de herfst eigenlijk niks dan goeds.

5. Licht
Zorg dat je genoeg licht ziet. Hier wordt je minder automatisch aan blootgesteld dan in de zomer. Door weinig licht te zien kun je makkelijk in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Lichttherapie bestaat niet voor niks.

Beeld

 

Één reactie op “5 tips tegen een herfstdip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.