Categorieën
Fashion Tips

Zo houd je je teddy vest mooi

Hmm, niks is lekkerder dan jezelf na het werk, op de bank, wegstoppen in je heerlijke fluffy trui; de sneeuw te trotseren in je teddy jas of het jezelf wat comfortabeler te maken met een fluffy vest. Eén nadeel: na een paar keer wassen plakt alle fluffyness samen en ziet het er niet meer uit. Huilen! Maar daar hebben we een redder in nood voor gevonden.

teddy1

Fluffy fan
Met een aantal fluffy vesten, truien en jassen in de kast kunnen we gerust (en met trots) zeggen dat we fan zijn. Maar met miss. knoeipot in the house draait de wasmachine overuren. En dat komt fluffy kleding duur te staan. De aanvankelijk losse haartjes gaan aan elkaar plakken waardoor er hangende punten ontstaan en het er viezig uit gaat zien terwijl het hartstikke schoon is. Dat was niet het idee van de kleding! Dus we zochten naar een oplossing.

borstel1

De oplossing
Borsten de haartjes los. Maar wel met beleid, want anders maak je de kleding kapot. Het beste kun je hier een borstel met haren voor gebruiken. Zelf gebruiken we hier de Rocks & Ruddle haarborstel met haar van everzwijn en nylon voor. Maar je kunt hier ook een schone, stevige afwasborstel of een ronde kappersborstel voor gebruiken. Als de haartjes maar zacht zijn en meeveren. Dat is het belangrijkste. Borstel voorzichtig de haartjes van het hele vest los, en het vest ziet er weer uit als nieuw. Jouw vachtje is weer net zo zacht als het moment waarop je hem kocht. Borstel het nog niet wanneer het eigenlijk niet nodig is, want te vaak borstelen brengt ook schade met zich mee. Op deze manier kun je trouwens ook Fake Fur en bontkragen weer in oude staat brengen.

Q: Kun jij deze tip gebruiken?

Beeld

2 reacties op “Zo houd je je teddy vest mooi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.