Categorieën
Fashion Nieuws

Te mooi voor Abercrombie & Fitch. Ehh, wát?

Heel eerlijk gezegd kan de kleding van het Amerikaanse merk Ambercrombie & Fitch me niet echt boeien, maar hun modellen des te meer. Mocht het hele Amberdinges je geen belletje doen rinkelen: dit label gebruikt geen te knappe size zero modellen voor hun campagnes maar Ken-achtige real American guys met goddelijk afgetrainde (boven)lichamen. Oh, yeah! Nu is dat hele mooie mensen ding een beetje uitgelopen op een relletje want de directeur van het merk heeft de wereld laten weten dat zijn kleding alleen door mooie mensen gedragen mag worden. Ai.

Meneer Jeffries vond het kennelijk nodig even heel duidelijk te maken dat hij graag alleen maar dunne en mooie mensen in zijn winkels wil. Volgens hem richt Amercrombie & Fitch zich op de ‘cool kids’, oftewel de aantrekkelijke, typische Amerikaan met een goede instelling en heel veel vrienden. ‘Veel mensen horen niet thuis in onze kleding en dat gaat ze ook niet meer lukken. Zijn we exclusief? Absoluut,’ aldus Jeffries. My god zeg, wát een attitude.

Om het merk alleen voor ‘mooie mensen’ te behouden gaat de dameskleding tot maat L en kunnen heren shoppen bij A&F tot maat XXL. De grotere herenmaten zijn niet bedoeld voor de man met een maatje meer (like dûh, ofcourse not), maar voor gespierde sporters. Dat je ’t ff weet, heren. Dat meer dan de helft van de Amerikanen die in de leeftijdscategorie maat 44 heeft lijkt ze niet heel erg te boeien.

De ongezouten mening van Jeffries is veel (bekende) Nederlanders in het verkeerde keelgat geschoten en ene Mark Aink is daarom onder de naam We are too beautiful een tegenactie begonnen: Op de shirts (gemaakt door het merk Bo Weevil, dat duurzaam katoen en textiel gebruikt) van de actievoerders staat de tekst ‘I am too beautiful to wear A&F’ en al verschillende bekende Nederlanders hebben zich erin laten fotograferen.’

Mocht je zelf ook een ‘I am too beautiful to wear A&F‘ shirt willen bemachtigen kan dat via deze website.

Q: Wat vind jij van de uitspraak van de directeur van A&F? 

20 reacties op “Te mooi voor Abercrombie & Fitch. Ehh, wát?”

Ik vind het nog vooral het vreemdst hoe de CEO van Abercrombie eruit ziet, want echt, hij is een van de lelijkste mensen die ik ooit gezien heb en dan durft ie zulke dingen te zeggen.

Hij heeft ook gezegd dat arme mensen hun kleding niet mocht dragen; tegenactie; mensen delen A&F uit aan zwervers zodat die zich warm kunnen houden! BAM! 2 vliegen in één klap.
Zo’n hekel aan deze franchise.

Die man is een kwal en ziet er zelf ook voor geen ene meter uit. Ik zou dus nooit die winkel in stappen, niet dat ze mijn maat dus zouden hebben, maar puur uit statement zou ik er met een boog omheen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.