Categorieën
Lifestyle

Nét even iets minder fijn bij tropische temperaturen

O, wat is het leven fijn als de zon schijnt, lalala…. En zo is het! Zonnetje hoog aan de hemel, fluitende vogeltjes, een zacht briesje, de geur van barbecue, och kon het maar eeuwig duren. Ja, bij een graadje of 20-25 is het allemaal prima te doen, maar zodra Piet P. begint over tropische temperaturen van 30 graden of meer zijn sommige dingen die normaal heel fijn zijn toch nét even wat minder aangenaam….

Slapen onder dekens
Als je mij hoort zeggen dat ik dat ik verlang naar de winter mag je me direct een ram verkopen, maar in het herfst- en winterseizoen heb ik toch echt een intiemere band met m’n dekbedovertrek dan wanneer de mussen van ’t dak rollen. Ik weet niet hoor, maar slapen met een dekbedovertrek zonder dekbed of helemaal geen dekbedovertrek is het gewoon net niet.

Koffie
Heurlijk hoor, ’s morgens en ’s middags een vers bakkie Senseo, maar zodra het woord hittegolf Twitter domineert daalt mijn trek in koffie spontaan naar het nulpunt.

Douchen
Heerlijk om al dat plakkerige zonnebrandzweet van je af te spoelen, maar het is zo verrekte jammer dat je na 5 minuten weer net zo klam en bezweet de douchecabine uit komt als dat je erin ging.

Sporten
Of het bij normale temperaturen al fijn te noemen is is valt te bediscussiëren maar bij +25° zou er een sportverbod moeten zijn. Of nou ja, voor mij dan. Na een half uur kun je me wegdragen, m’n sporttenue uitknijpen en de vloer van de sportschool dweilen. Niet te doen.

Make-up
Ik ben dol op make-up, wát, ik hou ervan, maar bij tropische weersomstandigheden bekruipt me toch altijd een enigszins zinloos gevoel als ik alles met de grootste toewijding op mijn gezicht smeer om vervolgens een half uur later in de spiegel te kijken en de helft al op m’n kin te zien zitten.

Shoppen
Normaal gesproken ben ik echt niet vies van een shoppen, maar zodra het kwik boven de 25 uitstijgt zul je mij niet gauw spotten met een dozijn tassen aan m’n arm. Alsjeblieft zeg, bij het idee alleen al breekt het zweet me uit.

Q: Wat vind jij nét iets minder fijn wanneer de temperatuur boven de 30 graden uitkomt?

21 reacties op “Nét even iets minder fijn bij tropische temperaturen”

Op het slapen na, dat is idd vervelend met hoge temperaturen. Ik heb dus nooit zin in eten als het zo warm is….ik moet…natuurlijk maar het gaat niet van harte.

Ik vind het altijd erg jammer dat mijn nagellak zo stroperig word! Op mn nagels is het dan op de tast droog maar het hard niet uit! En ik heb echt teveel om in de koelkast te bewaren!

Heel herkenbaar idd! Ik drink ook minder koffie en kan niet slapen zonder een deken. Make-up vind ik nog wel het ergste. Ik draag graag make-up en altijd foundation, maar dat blijft niet fijn zitten en gaat vies aanvoelen brrr..

Leuk om te lezen, ik probeer eigenlijk niet zo naar de vervelende dingen te kijken, maar als ik iets moet noemen.. Dat de ijscoman pas om half tien savonds komt! Nee ik kan niet iets verzinnen wat ik echt erg vervelend vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.