Categorieën
Fashion Inspiratie Tips

Shoppen over de grens

Winkelen is een van onze favoriete bezigheden. Als we ergens gelukkig van worden is het wel shoppen. Maar op een gegeven moment ken je de Nederlandse straten ook wel. Daarom heeft Femme Magazine leuke shopsteden over de grens op een rijtje gezet.

shopping
Antwerpen
Niet te ver hier vandaan en toch over de grens ligt Antwerpen. Vanaf Amsterdam kan je daar met de Thalys met ruim een uur zijn.  De Belgische stad heeft echt alles: top winkels, fijne eettentjes en de stad zelf is ook prachtig. Wat ook zo fijn is, is dat Antwerpen lekker compact is. Alles zit dicht bij elkaar, waardoor je voetjes een beetje worden gespaard. Met fijne winkels als Forever 21 en Pull and Bear, slaag je hier zeker. Dat wordt met volle tassen naar huis!

Keulen
Ook bij onze Duitse buren hebben ze verstand van mode. Als er een stad is waar je heerlijk kan shoppen, dan is het Keulen wel. Alle bekende winkels van H&M tot Zara vind je in de lange winkelstraat. Ook in de aangrenzende zijstraatjes vind je allerlei leuke boetiekjes. Want naast alle bekende kledingwinkels, ontdek je in Keulen ook genoeg onbekende winkels. Van shoppen word je hongerig. Gelukkig zijn er genoeg fijne tentjes waar je een lekker hapje kunt scoren. Onderweg kijk jij je ogen uit. Er zijn genoeg straatartiesten  en –verkopers die jou vermaken.

paris
Bron foto

Parijs
Last but not least en moeder der shopsteden: Parijs. Met de Thalys ben je, vanaf Amsterdam, met ruim drie uur in Parijs. De stad der liefde en de stad van de mode. De stad barst van de luxe merken als Louis Vuitton en Chanel. Deze vind je vooral op de Champs- Élysées. Om het nog een beetje betaalbaar te houden, moet je in de wijk Le Marais zijn. Daar vind je allerlei leuke boetiekjes. Wat je helemaal niet over mag slaan zijn de warenhuizen. Au Printemps en Galeries Lafayette zijn twee prachtige warenhuizen, die zeker een bezoekje waard zijn.

In welke wereldstad wil jij graag shoppen?

3 reacties op “Shoppen over de grens”

New York, met stip op 1 wat betreft droom-shopsteden. Ik zou vooral in de mega-drugstores mijn mandje vol willen laden. Waar gewoon de Sleek palettes in een schap staan! Ik zou bij Victoria Secrets willen snuffelen, bij Bloomingdales, Saks en die grote shoppingcentres, met boekhandel waar je ook kunt lunchen. Ik hoop niet dat het bij dromen blijft 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.